Összefogásból csillagos ötös

2021.09.14. 07:35

Példás összefogás keretében színezték ki a debreceni bölcsőde környezetét

A szülők és a dolgozók közösen ragadtak ecsetet, a kerítés újramázolása mellett figurákat is festettek.

Ragyogó időben ragadhattak ecsetet az önkéntesek | Fotó: CH-Archívum

Kunkorodik az inda, tekeredik a kígyó, nyílik a virág, vicsorít a krokodil, és apró talpak igyekeznek a járdán a gondtalan játék felé. Bizony, szorgos kezek munkálkodtak szeptember 10-én a Varga utcán – a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézménye itteni tagintézményének utcafronti kerítését az ide járó gyerekek szülei, testvérei és a bölcsőde dolgozói festették színesre.

A zord és jellegtelen barnából hamar zöld, piros és sárga lett az Egyenlő Esély Egyesület festékfelajánlásának köszönhetően. A közösségi munka részeként a kerítésen belül is szebb és vidámabb környezet várja hétfőtől a kicsiket: a szülők által használt két bejárat előtt színes figurák díszítik a térkövet.

Ragyogó időben ragadhattak ecsetet az önkéntesek | Fotó: CH-Archívum

A Varga utcai tagintézmény vezetője, Dobiné Besenyei Andrea elmondta, az önkéntesek az első hívó szóra jöttek: a családtagok közül 20-25 fő vett részt a dekorálásban, amihez a bölcsőde teljes kollektívája csatlakozott. A ragyogó időben a munka gyorsan és igen emelkedett hangulatban zajlott.

CH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában