Tanévköszöntés

2021.09.04. 11:00

Megújulás a nyíradonyi Szent Mihály-intézményben

Forrás: Molnár Csilla

A görögkatolikus templomban köszöntötték az új tanévet a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és pedagógusai. Az eseményen ott volt Tasó Béla polgármester, Mezei-Czifra Bernadett jegyző, Verdes Jánosné dr. hivatalvezető is.

Az egyházi intézmény életében több jelentős változás is történt. Gólya Györgyné nyugdíjba vonulása után az intézmény vezetésével Keczán Szilárd fizika, technika, számítástechnika szakos tanárt bízta meg a fenntartó, aki már majd' 25 éve a tanári pályán van, s az egyházi átvétel óta az iskolában tevékenykedik.

Fotó: Molnár Csilla

A felekezetek életében is változás állt be. A római katolikus egyházközség élén új plébános áll Tamaskovits László atya személyében, a görögkatolikus egyházközség új segédlelkésze pedig Káplár Márton lett. Az atyák Papp Miklós görögkatolikus parókus és Szikora József görögkatolikus iskolalelkésszel együtt celebrálták a szent misét, amely után Keczán Szilárd ünnepélyesen is megnyitotta a 2021/2022-es tanévet.

Molnár Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában