fotókkal

2021.09.15. 15:51

Kívül már kész, hamarosan belül is megszépül az Egyetemi Templom és a Kistemplom

Amikor minden megvan, közös nagy ünnepséget rendez az egyházmegye.

Végéhez közeledik a hajdú-bihari megyeszékhely jellegzetes és kedvelt református gyülekezeti helyeinek felújítása és korszerűsítése. Ezek láttán érdeklődtünk a Tiszántúli Református Egyházkerülettől egyebek mellett arról, hogy befejeződött-e az Egyetemi Templom és a Kistemplom felújítása, avagy zajlanak-e még rajtuk, illetve bennük valamilyen munkák. Megkérdeztük azt is, hogy tartanak-e majd valamilyen ünnepséget a templomfelújítások megtörténte alkalmából.

Hang- és fénytechnika

Kiss Emese projektmenedzsertől a Napló megtudta: az Egyetemi Templom építési felújítása befejeződött, a kivitelező levonult a munkaterületről. Az érintett templom esetében a pályázat megvalósításából még hátravan a hang-, fény- és vizuáltechnikai eszközök elhelyezése és kiépítése, továbbá az interaktív egyháztörténeti és -művészeti kiállítás és turisztikai attrakció kialakítása.

A Kistemplommal kapcsolatos kérdésünkre a szakember arról tájékoztatott, hogy a gyülekezeti hely építési felújításának befejezése október végére várható. Az építési felújítást követően ennél a templomnál is kiépítik a hang-, fény-, és vizuáltechnikai eszközöket, melyek egy részét már üzembe helyezték, és jelenleg is használatban vannak a templomban. A projekt részeként kialakítanak ebben a templomban is egy kiállítást.

Egyházművészeti tárlat

Ez a tárlat leginkább a helyi sajátosságokat, érdekességeket emeli ki – ilyen a gyülekezet és temploma múltjának kiemelkedő, érdekes eseményeit, személyiségeit, értékes egyházművészeti tárgyait bemutató interaktív kiállítás, az ezekhez kötődő, kreativitást ösztönző turisztikai attrakciók megvalósítása.

Közös rendezvényt a projekt zárására terveznek. Ezt az ünnepséget előreláthatólag 2022 márciusában rendezik meg. Addig azonban a gyülekezetek önállóan is megemlékezhetnek a felújítások megtörténtéről.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában