aláírták a szerződést

2021.09.11. 15:50

Indulhat a hajdúnánási MotoGP-pálya tervezése!

A majdnem ötmilliárdos munkára 300 napja van a nyertesnek.

Hajdúnánás 20210319 Motorsport 2021 Tervrajz MotoGP pálya látványterv versenypálya Fotó Bord Építész Stúdió

Fotó: BORD Építész Stúdió-archív

Nettó 4,7 milliárd forintos költséggel a BORD Kft. készítheti el az ötszáz hektáron megvalósítandó hajdúnánási MotoGP-pálya és a hozzá tartozó motorsportkomplexum engedélyes kiviteli terveit; a beruházó állami cég és a nyertes társaság képviselői augusztus végén aláírták az erről szóló szerződést – derül ki a szeptember 10-i Közbeszerzési Értesítőből.

A grandiózus, legalább 60 milliárd forintos beruházás kapcsán kiírt tervpályázatot a BORD idén márciusban már megnyerte. Most pedig már a konkrét kiviteli és egyéb tervezési munkákat kell elkészíteni, amelyre 300 napja lesz a BORD-nak. Rajtuk kívül más nem adott ajánlatot a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. felhívására. A tervezéssel érintett 5 millió négyzetméternyi területből 127 ezer négyzetméter érint épületeket, és mintegy 3 millió négyzetméter sorolható úgynevezett főbb területekhez. Utóbbi többek között jelenti a földpartos lelátókat, a kempinget, a későbbi szálloda és a múzeum számára fenntartott fejlesztési területet, de a versenygokartpálya, a flat track (a salakmotorpályához hasonló), a dirt track (ovális, agyagos versenypálya), a vezetéstechnikai pálya vagy a csapatok táborhelye is ide értendő.

A komplexum épített lelátói hozzávetőlegesen 25 ezer nézőt fogadnak majd. Az alvállalkozóként bevonható cégek köre széles, a tartószerkezeti tervezéstől kezdve az akusztikai tervezésen át a helikopterleszálló tervezésig, legalább tíz területre terjed ki a kör.

Ratalics László

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/tiba-istvan-2023-helyett-2024-ben-startolhat-a-motogp-a-hajdunanasi-palyan-5537849/

Borítókép: a hajdúnánási pálya látványterve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában