falunap

2021.09.16. 09:20

Huszonöt sátorban főzték az ebédet Sárrétudvariban

A polgármesteri hivatal dolgozói és a képviselő-testület tagjai divatbemutatót is tartottak.

Fotó: Községháza

Huszonegyedik alkalommal rendezte meg falunapját Sárrétudvari a hétvégén. A település egészét megmozgató rendezvény tavaly elmaradt, ezért különösen várták a közösségi eseményt az emberek.

A nap alaphangulatát délelőtt a Millenniumi Emlékparkban a püspökladányi CSIMI és a kisújszállási Mellofon összevont fúvószenekar teremtette meg. A megjelenteket Kiss Tibor, Sárrétudvari polgármestere és dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntötte, majd Hézser Tímea református lelkész szolgált. A megnyitón elhangzottak még magyarságunkhoz és a Sárréthez kapcsolódó versek, énekek és népdalok. Felléptek továbbá a helyi óvodások és általános iskolások is. Műsorukat követően a debreceni Ákom-Bákom Bábcsoport tolmácsolásában az Aranyos tarajos kiskakas-története elevenedett meg. Az ebédet a korábbi évekhez hasonlóan civil szervezetek és baráti társaságok készítették, akik 25 sátorban főzték a jellegzetes sárréti ételeket. Az eddig három alkalommal megrendezett Marhajó-Ízek Fesztiválja ebben az évben beépült a falunapi programok közé.

Fotó: Községháza

A vendégeknek kora délután Bangó Béla és cigányzenekara szórakoztatta. Őket a Dumaszínházból ismert Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristái követték. Színpadra léptek a falu kulturális civil szervezetei is. A Nótakör Egyesület a Kézenfogva Testvéreinkkel Alapítvánnyal, míg a Nyugdíjasklub és Népdalkör Egyesület a Sárréti Dalos Klubbal karöltve népdalokat adott elő. Vendég volt a Bárándi és a Szerep-Hosszúháti Humán Szolgáltató Központ néhány ellátottja, akik vicces jelenettel, illetve tánccal készültek erre az alkalomra. A helyi Idősek Klubja és a Zagyva László Vegyes kar szintén ebben a blokkban mutatta meg magát a közönségnek.

Fotó: Községháza

Közben elkészült a vacsora is: marhapörkölt tarhonyával. Sztárvendégekben ezen a napon sem volt hiány. Nótár Mary jól ismert számaival biztosította a remek hangulatot, pódiumra állt továbbá Szekeres Adrien és a Dupla Kávé zenekar is. Láthattunk vérpezsdítő szamba táncshow-t, a polgármesteri hivatal dolgozói és a képviselő-testület tagjai ez alkalommal pedig egy divatbemutató keretében bújtak ismert énekesek bőrébe és így adtak elő zenés-táncos jeleneteket. Késő este Janicsák Vecát fogadták, a napot tűzijáték zárta. A színpadi műsor mellett számos kikapcsolódási lehetőség várta az érdeklődőket. Ingyenes egészségügyi szűrés, kézműves foglalkozás, népi játszóház, ugrálóvár, kézműves és kirakodóvásár, vidámpark színesítette a programot. A nagyközségi tornacsarnokban látványos, a múltat is felidéző kiállítást tekinthetett meg az oda belépő. Az igényesen berendezett tárlat ezúttal a település sporttörténetét mutatta be fényképek, érmek, kupák, relikviák, sporteszközök segítségével.

Fotó: Községháza

A Hajdú Online-t Kiss Judit, a település könyvtárosa tudósította az eseményről.

Fotók: Községháza

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában