közösségi összefogás

2021.09.23. 10:57

Háromszáz virágot ültettek el a Csapókertben

Az első ilyen közösségi akció volt a körzetben, sokan segítettek az ültetésben.

Fotó: Kiss Annamarie

Kisebb csoport gyűlt össze csütörtök reggel a csapókerti Bálint pap és Bányai Júlia utcák kereszteződésében. Közös virágültetésre érkeztek a környék lakói.

– Ennek a közösségi virágültetésnek az ötlete onnan jött, hogy reggelenként erre szoktam futni, és nagyon bántotta a szememet ez a kietlen terület. A szomszédokkal egyeztettem, és ők is nagyon jó kezdeményezésnek tartották azt, hogy ha hozunk virágokat, akkor segítenek az elültetésükben és a gondozásukban – osztotta meg érdeklődésünkre Szilágyi Edina önkormányzati képviselő.

Kellemes, őszi reggel fogadta a virágosításra jelentkezőket. Az ültetésben a Dekert kertész munkatársai segítették az önkénteseket, akik kis ásót és kesztyűt is kaptak a munkához.

– Ez volt az első ilyen akció, de arra szeretném kérni a csapókertieket, ha vannak még ilyen területek, és van hozzá egy kisebb közösség, aki magáénak fogja érezni ezt a közteret, akkor mi nagyon szívesen hozunk virágot, és segítünk is azokat elültetni – mondta a körzet képviselője. – Csak arra kérek mindenkit, hogy utána ápolja és óvja is ezt a területet – tette hozzá.

Céljuk a körzet fejlesztése mellett annak rendben tartása, szépítése. A mostani közösségi akción 250 árvácskát és 50 levendulát ültettek el.

– A kilencvenes évek óta itt lakom, nagyon örülök, hogy folyamatosan fejlesztik a Csapókertet. Ma azért jöttem, mert szeretem a virágokat, és szívesen segítek a körzet szépítésében – mondta el kérdésünkre az egyik ott lakó.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában