Énekkel, citeraszóval adták áldásukat

2021.09.05. 09:53

Fekete Károly püspök beiktatta a múlt évben esperessé megválasztott Tóth Tibor lelkészt

A Tiszántúl egyik legrégebbi és legértékesebb, az utóbbi években nagyon szépen felújított templomában fogadták a beiktatására érkezett híveket, vendégeket, egyházi vezetőket.

Az ünnepélyes alkalomra megjelentek a Tiszántúli Református Egyházkerület már megválasztott, beiktatott esperesei, valamint a Bihari Református Egyházmegye lelkészei is. A zsúfolásig megtelt templomban Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. – A papi szolgálat küldetés, az esperesi tevékenység még annál is több, irányítani kell mindazokat, akik az evangéliumot hirdetik, bátorítani, segíteni kell őket, ami nem könnyű – hangsúlyozta Fekete Károly.

Tóth Tibor és Fekete Károly | Fotó: Vmirjáncki József

Műsort adtak a diákok

Az ünnepi Istentisztelet fontos része volt a leköszönő Nagy Zsolt esperes munkájának megköszönése, a 18 évi szolgálata után az esperesi teendők alól való felmentése. Ezt is Fekete Károly végezte el. A leköszönő esperes szolgálata alóli felmentése után visszatekintett az elmúlt közel két évtized egyházi munkájára. Szavaiból kiderült, hogy nem volt könnyű feladata, még akkor sem, ha a bihari térség református egyházközség lelkész vezetői támogatták.

Nagy Zsolt és Fekete Károly | Fotó: Vmirjáncki József

Tóth Tibor református lelkészt, akit az elmúlt évben lelkésztársai esperesükké választottak, Fekete Károly püspök kérte fel eskütételre, majd beiktatta a Bihari Református Egyházmegye esperesévé.

Kedves színfoltja volt az ünnepélyes istentiszteletnek, amikor az esperes társak, a határon túli egyházközségek küldöttei köszöntötték Tóth Tibort, a már beiktatott esperest. Lelkésztársai, a Bihari Református Egyházmegye lelkipásztorai énekszóban, citerakísérettel adták áldásukat új esperesük további tevékenységére. Az istentisztelet befejezése után a biharkeresztesi Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola táncosai néptánccal kedveskedtek a templom udvarán a vendégeknek. Ezt követően a helyiek nagy szeretettel hívták meg a beiktatási ünnepségen megjelent híveket egy kis vendéglátásra.

A Gárdonyi Z. Ref. Iskola táncosai az igazgatóval | Fotó: Vmirjáncki József

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában