élelmiszer-pazarlás elleni világnap

2021.09.29. 18:43

A szemléletformálás az iskolákban kezdődik

A Földön évente 1,3 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe.

Fotó: Molnár Péter

Az élelmiszer-pazarlás elleni világnap alkalmából a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban tartott bemutató órát az élelmiszer-hulladék csökkentéséről szerdán. A világnap célja az, hogy felhívja a figyelmet a tudatos vásárlásra és a pazarlás csökkentésére. Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, ez azt jelenti, hogy minden élelmiszer-vásárlásra szánt 100 forintból 10-11 forint a szemétben végzi. A nemzetközi tapasztalatok alapján akkor leghatékonyabb a szemléletformálás, ha már gyerekkorban elkezdődik a helyes magatartásformák oktatását.

Az idei tanévben a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület elindította azt az iskolai programot, melyben a szakembereik korcsoportnak megfelelő előadásokat tartanak a környezettudatos szemléletmódról. A program megnyitóját tartották a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban, majd a diákok közreműködésével élelmiszert osztottak a rászorulóknak a Szent István Plébánián.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában