Egyeztetés

2021.09.29. 09:45

A kábítószer-problémáról tartottak előadásokat Hajdúsámsonban

Tíz település szakembereinek részvételével szerveztek szakmai fórumot.

Hajdú-Bihar Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok Szakmai Napja II. címmel a Hajdúsámsoni Kábítószer Egyeztető Fórum (KEF) és a Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesület szakmai napot tartott Hajdúsámsonban pénteken. A konferenciát köszöntötte Hajdúsámson részéről Kiss József szakmai elnök, majd előadások következtek a kábítószer-problémáról.

Juhász Zoltán | Fotó: Napló-archív

Juhász Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese, Bűnmegelőzési Osztály osztályvezetője a megyei helyzetkép a rendőrségi felderítések és lefoglalások tükrében címmel tartott előadást, míg Deák Nóra, az Emberi Erőforrások Minisztériumának referense a stratégiai irányok a Kábítószer Egyeztető Fórumok működéséről adott tájékoztatót. A továbbiakban szó esett a kábítószer-használat legfrissebb kutatásairól, a KEF-ek szerepéről a helyi társadalomban, a jó gyakorlatokról. A rendezvény célja a megyében működő KEF-ek együttműködésének erősítése, elősegítése volt, a kábítószer-problémára alternatívák, megoldások keresése. A megye tíz településéről érkeztek szakemberek. A napot kerekasztal-beszélgetés zárta.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában