Jegyzet

2021.08.16. 13:55

Vigyázz rájuk!

„Bárcsak lenne hol meghúzni magamat, hisz sosem bántottam senkit.”

Péter Szabolcs

Szakad az eső, fázom. Eláztam, és nincs mit ennem. Minden apró neszre megijedek, és nem merek huzamosabb ideig bekérezkedni egy-egy helyre, nehogy kikergessenek. Tűz a nap, sehol egy árnyék. Már nem is emlékszem, mikor ittam utoljára. Bárcsak lenne hol meghúzni magamat, hisz sosem bántottam senkit. Egyszer csak arra ébredtem, hogy egy kukába dobtak, vagy kitettek az addigi otthonomból, az ismeretlen nagyvilágba.

Ugye, milyen könyörtelen dolog lenne, ha egy ártatlan, addig szeretett családtaggal vagy egy nemrég született csecsemővel történne mindez? Öles szalagcímek hoznák a hírekben, hogy milyen szívtelen dolgot tett valaki. Pedig ha behelyettesítjük kisállatra a szenvedő alanyt, már jóval kevesebb figyelmet kapó jelenségről beszélünk. Ami sajnos sokkal gyakoribb is… Gondoljunk bele a helyzetükbe, és soha ne hagyjuk magukra az állatokat, mert ők is érző lények, akik a szeretetünket sokszorosan meghálálják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában