Üde színfoltjai a városnak

2021.08.14. 13:49

Több lett a zöldfelület, bővült a kerékpárút Püspökladányban

Befejeződött a projekt: szinte minden az eredeti elképzelések mentén valósult meg.

20200818 Püspökladány fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló Püspökladány legújabb kerékpárútjának átadására, az Északi sorra.

Fotó: Napló-archív

A 2017-ben nyertes pályázati program alapján, közel 400 millió forintos támogatásból valósult meg a „Zöld város kialakítása Püspökladányban” projekt, összesen három ütemben. Az elmúlt időszakban a járványhelyzet okozta nehézségek – bár jelentősen nehezítették, de – nem akadályozták meg a fejlesztések megvalósítását. A projekt záróünnepségét augusztus 13-án, pénteken tartották.

Funkcióbővítéssel

A Rákóczi utcán zöldfelület-rekonstrukció történt: egyebek mellett fasorokat és cserjéket telepítettek, parkot alakítottak a beruházás első ütemében. Ezen túl további két közösségi teret is kialakítottak a Zrínyi–Bezerédi lakóövezet belső udvarán, valamint a Víztorony környezetében, így korszerű játszóterek, kondiparkok, megújult közösségi terek színesítik a püspökladányiak mindennapjait. Az első ütemet 2019 nyarán zárhatták le.

Fotó: Napló-archív

Még ugyanebben az évben ősszel a projekt második ütemében kerékpárút-hálózatbővítést végeztek: megépült a csaknem egy kilométer hosszúságú Északi sor – Bodó utcai kerékpárút, és megvalósult annak környezete rehabilitációja. Tóth Lajos, a település polgármestere úgy nyilatkozott a Naplónak, az elkészült kerékpárutat nagy örömmel fogadta, elégedettséggel vette birtokba 2020 tavaszán a város lakossága, köszönhetően a jó színvonalú műszaki tartalomnak és igényes kivitelezési munkálatoknak.

A harmadik ütemben a Rákóczi utca 6. szám alatti, korábban igen leromlott állapotban lévő önkormányzati tulajdonú épület rekonstrukciója valósulhatott meg. A teljes körű felújítás mellett funkcióbővítést is végeztek, így varroda, mosoda és egy helyi termékek értékesítésére hivatott üzlet is került ide.

– A felújítás harmadik üteme idén nyáron fejeződött be, ezzel pedig a teljes Zöld város program a végéhez ért – mondta a polgármester.

A keretek közt maradtak

A város első embere hozzátette, a pályázat kapcsán a kezdetekben, még a korábbi testület által megfogalmazott műszaki tartalmakat igyekeztek megvalósítani és az elképzelt pénzügyi keretek között kivitelezni a fejlesztéseket. – A projektet összességében sikerrel zárhattuk le, a városunknak új, üde színfoltjai alakultak. Köszönetemet fejezem ki mindazoknak, sokaknak, akik részt vettek benne, segítették a megvalósítást. Ezzel párhuzamosan és a következő időszakban további fejlesztések megvalósításán dolgozunk – zárta gondolatait.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában