több helyről jönnek vásárlók

2021.08.16. 20:36

Pocsaj közmunkaprogramjának mezőgazdasági projektjében látványos a fejlődés

Gyermán Berke Hajnalka a polcon igazgatja az új termékeket | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Többféle ízesítésű savanyúság, lekvár, dzsem és szörp sorakozik az pocsaji kézművesház polcain. A termékekre nagy a kereslet. Mindezek Gyermán Berke Hajnalka receptjei alapján készülnek. Egyébként ő a kézművesház eladója is. – A recepteket édesanyámtól, nagymamámtól szereztem, gyűjtöttem. Már többen is kérték, de nem adom oda senkinek, ezek maradjanak az enyémek. A különböző lekvárok, szörpök, krémek elkészítésekor ott vagyok, én irányítom a munkát – mondta Hajnalka.

Gyermán Berke Hajnalka a polcon igazgatja az új termékeket | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Szöllősi Roland polgármester elmondta, hogy más településekről is vannak vásárlók, Debrecenbe is vittek már innen termékeket. A legtöbb áru azonban Körösszegapátiba megy, onnan cserekereskedelemben süteményt hoznak a pocsaji boltba. A kézművesház eladott termékeinek bevételét mezőgazdasági gépek vásárlásába forgatják, legutóbb homlokrakodót, bálatüskét, raklapvillát, rakodókanalat vásároltak – tette hozzá a polgármester, aki elmondta azt is, hogy büszkék a dolgozóikra, az általuk előállított termékekre, amelyeket helyiek és más településbeliek is megismernek, ezzel népszerűsítik Pocsajt.

A savanyítóüzem „teljes készültségben”, nagy hatékonysággal üzemel, számos új termékkel bővítették a készletet. Működik az önkormányzat olajsajtoló üzeme is, a kovácsoltvas műhely virágkorát éli. A pocsaji száraztészta üzem is teljes kapacitással dolgozik. Ezt az egységet folyamatosan fejlesztik, tojással a saját tyúkfarm látja el tésztagyártót. A készterméket az önkormányzati konyha használja fel, de bőven jut piaci értékesítésre is.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában