Bocskai István Lövészdandár

2021.08.13. 15:12

Nyugállományú katonák tettek látogatást a Kossuth laktanyában

A Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának tagjai tettek látogatást az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál.

Fotó: bocskaidandar.hu

Végre sor kerülhetett arra a látogatásra, amit még a hosszúra nyúlt pandémiás időszak előtt terveztek a vendégek és a házigazdák – tette közzé a Bocskai-dandár honlapján. Szloszjár Balázs dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának elnökét, Vadon Gábor nyugállományú ezredest és a klub tagjait. A debreceni Kossuth laktanyában tett látogatás alatt a vendégek a dandár parancsnokának előadása alkalmával megismerték az alakulat történetét és felépítését.

Fotó: bocskaidandar.hu

A dandártábornok ismertette a látogatókkal a bocskai-dandár főbb hazai és nemzetközi feladatait, majd az előadás végén egy rövid, kötetlenebb beszélgetésre is sor került.

Fotó: bocskaidandar.hu

A látogatás második részében Csákvári Sándor kulturális részlegvezető bemutatta a nyugállományú katonáknak a laktanya csapatmúzeumát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában