Közlekedés

2021.08.06. 19:39

Menetrendváltozás és pótlóbuszok a megyei vasútszakaszokon

Közbeszóltak a pályakorszerűsítési munkálatok és a járványhelyzet.

20200318 Szeged Koronavírus járvány miatt kiürült a szegedi vasútállomás ( nagyállomás ). Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: illusztráció / MW-archív

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon augusztus 29-ig a vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek valamennyi vonat helyett. A 407-es és a 406-os számú Corona InterCity vonatpár – Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány érintésével – kerülő úton közlekedik. A koronavírus-járványhelyzet miatt a 367-es és 366-os számú Hargita, a 143-as és 144-es számú Transilvania IC, továbbá a 369, 365, 364, 368-as számú nemzetközi vonatok nem közlekednek – tájékoztatta portálunkat a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő a Püspökladány–Berettyóújfalu szakaszon új vasúti pályát épít ki korszerűbb sínek és vasbetonaljak felhasználásával. A vasúti átjárókat kényelmes, biztonságos áthaladást biztosító burkolattal korszerűsítik. Báránd, Sáp és Berettyóújfalu állomáson az új vágányok mellett magasperonok készülnek az esélyegyenlőség biztosításával, megfelelő vakvezető közlekedési utakkal. Peronbútorokat és esőbeállókat helyeznek el. A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon elkezdik a vasútvillamosítást, felsővezetéki oszlopok beállítását, a vezetékek szerelését. A Keleti-főcsatornán felújítják az acélszerkezetű hidat.

Püspökladány és Biharkeresztes között augusztus 30-tól október 28-ig pótlóbuszok közlekednek. A Corona nemzetközi IC vonatok a Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány útvonalon közlekednek. A koronavírus-járvány veszélyhelyzet miatt a Hargita és a Transilvania nemzetközi vonatok nem közlekednek.

A Debrecen–Nyírábrány vonalon munkanapokon a 7:27-kor Debrecenbe érkező 6837-es számú vonat helyett az IC12406-os számú Corona IC vonat közlekedik, Nyírábrány és Debrecen között felár megfizetése nélkül igénybe vehető. Munkanapokon a Debrecenből 5:47-kor induló 36629-es számú vonat Debrecen és Nyírábrány között nem közlekedik. A Debrecen–Nagyvárad (Oradea)–Debrecen között közlekedő 6812-es és 6811-es számú vonat, Debrecen–Szatmárnémeti (Satu Mare)–Debrecen közötti 6822-es és 6823-as számú nemzetközi személyvonat csak belföldön közlekedik.

Debrecen–Füzesabony vonalon október 28-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Tócóvölgy és Balmazújváros közötti pályafelújítás miatt. Debrecen és Balmazújváros, illetve egy-egy délutáni vonat esetében pedig Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Debrecen–Füzesabony vonalon augusztus 6-tól augusztus 9-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, valamint Egyek és Tiszafüred között pótlóbuszok közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában