káposztás napok

2021.08.14. 14:11

Finom ételekkel és koncertekkel várták Kabára az érdeklődőket

A főzőversenyen túl a közösségépítés is cél a Kabai Káposztás Napon.

Kabai Káposztás nap

Fotó: Kovács Péter

Idén 15. alkalommal rendeztek ízversenyt káposztás ételekből Kabán. A káposztás nap zenei fesztivállal és a Térségi Közösségi nappal kiegészülve rengeteg látogatót vonzott. Rotyogtak a bográcsok, kézművesek árulták portékáikat, a színpadokon pedig egymásnak adták a mikrofont a művészek.

– A pandémia miatt sajnos tavaly nem tudtuk megrendezni az eseményt, az előzetes bezártságnak is köszönhető talán, hogy most még nagyobb az érdeklődés iránta – emelte ki Szegi Emma polgármester.

Minden generáció számára

Pénteken a fiatalok élvezhették az I. Meteor Music Fesztivált, melynek középpontjában a dj-k álltak. A szombati napon – a főzőversenyen kívül – többek között kistermelői vásár, utcatárlat, néptáncos és zenész fellépők műsorai is a program részét képezték. Sőt, a település a Jerusalema tánckihívásban is részt vett, hangsúlyozta a polgármester.

– Az összes intézmény, a bölcsődétől óvodáig, vagy akár a posta, a családsegítő központ, de még az önkéntes tűzoltók is kiveszik a részüket a táncolásból, ami jó példa az összefogásra. Ez a hétvége egyébként is többről szól, ilyenkor szokás szerint meghívjuk a testvérvárosok delegációit, és idén Lengyelországból is érkeztek hozzánk. Azt gondolom, kifejezett közösségépítő szereppel bír egy ilyen rendezvény – mondta.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában