kezdődik az iskola

2021.08.02. 18:43

Ismét gyűjtik a tanszereket a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Az iskolakezdés minden család számára költséges, ilyenkor jól jön a segítség.

Fotó: Molnár Péter

A DVSC sportolói is támogatják a Debreceni Karitatív Testület hagyományos tanszergyűjtési akcióját, amelyet a szociálisan rászoruló családok megsegítésére szerveznek. Idén az augusztus 22-ig tartó gyűjtést a kishegyesei úti bevásárló központban hétfőn megtartott eseménnyel nyitották meg. A helyszínen a DVSC két élsportolója is adakozott.

– Boldogsággal tölt el, hogy tudjuk segíteni a hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését. Még emlékszem, mennyire jó érzés volt gyermekkoromban, amikor iskolakezdéskor kaptam egy új füzetet vagy tollat. Ezért is csatlakoztam a kezdeményezéshez – válaszolta kérdésünkre Korsós Dorina, a DVSC Schaeffler női kézilabda csapatának játékosa.

– Nagyon örülök, hogy a klub is hozzájárul a tanszergyűjtéshez. Számomra nagyon fontos a hátrányos helyzetű gyerekek támogatása azért, hogy ők is rendelkezzenek a tanuláshoz szükséges eszközökkel – tette hozzá Bárány Donát, a DVSC labdarúgó csapatának csatára.

Fotó: Molnár Péter

Évről évre többen

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke a Napló kérésére részletezte a gyűjtés menetét.

– Augusztusban évek óta szervezzük a tanszergyűjtést, amivel az a célunk, hogy minél több rászoruló gyerek iskolakezdését segítsük.

„Az idei gyűjtés a korábbiakhoz képest abban más, hogy a felajánlásokat már három helyen fogadjuk, a Kishatár úti, a Füredi úti és a Kishegyesi úti bevásárlóközpontban.”

– Így remélhetőleg még több tanszert sikerül gyűjtenünk. Az elmúlt években négyszáz gyermeknek, egyenként ötezer forint értékű tanszercsomaggal segítettünk. Célunk, hogy az idén legalább ötszáz gyermeket tudjunk támogatni. A város a segélyalapon keresztül másfél millió forinttal támogatja a karitatív testület kezdeményezését.

Fotó: Molnár Péter

– Tapasztaljuk, hogy évről évre növekszik az adakozókedv. A magánszemélyek, a sportolók mellett egyre több cég és civil szervezet is kiveszi a részét a rászorulók segítéséből. Néhány családot évről évre támogatunk. Akadnak olyanok is, akiket egykor segítettünk, ma viszont már önkénteseinkként vesznek részt az adomány gyűjtésben. Azt, hogy egy hátrányos helyzetű család iskolakezdéskor milyen nehéz helyzetbe kerülhet, azt ők tudják csak igazán.

Polgári Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában