Ideiglenes megoldás

2021.08.25. 10:57

Hónapokat vehet igénybe a leégett debreceni hulladékudvar helyreállítása

Átmenetileg más formában biztosítják a lakosság számára szolgáltatást.

Fotó: Vass Attila

Szombat hajnalban tűz ütött ki Debrecenben, a Lakossági Hulladékudvarban, a becslések szerint a csarnok épületének helyreállítása több hónapot vesz igénybe – derül ki a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. (DHK) tájékoztatásából. Felhívták a figyelmet arra, átmenetileg más formában biztosítják a lakosság számára szolgáltatást. Ideiglenes hulladékudvart alakítottak ki a Regionális Hulladékkezelő Telepen, a Vértesi út 9. szám alatt. Az ideiglenes Hulladékudvar kizárólag szombaton és vasárnap tart nyitva 8 és 18 óra között.

A szolgáltatást kizárólag debreceni lakosok vehetik igénybe, továbbá a DHK felhívja a figyelmet arra is, hogy csak hulladékfajtánként különválogatott, szennyeződésmentes hulladékot lehet elhelyezni a hulladékfajtánként feliratozott konténerekben, a hulladék szétválogatása a lakosság feladata. Közölték azt is, csak személyautóval vagy ahhoz kapcsolt utánfutóval lehet behajtani az ideiglenes hulladékudvar kijelölt területére, teherautóval tilos! Jelenleg a cégek, közintézmények esetében a hulladékátvétel szünetel.

A hulladékudvarban leadható többek között csomagolási (műanyag, papír, karton, fém, üveg) és veszélyes hulladékok (fagyálló folyadék, motor-, hajtómű-, kenőolaj, ólom akkumulátor, gumiabroncs, festék vagy lakk, ragasztók, oldószerek, savak, lúgok, növényvédő szerek, mezőgazdasági vegyi hulladék, olaj, zsír, világítótest, elektromos hulladék, festékszalag, hajtógázas palack) és egyebek, például építési és bontási hulladék. A hulladékudvarban nem helyezhető el pala, azbeszt, bitumen, föld, kommunális, valamint szétszerelt elektronikai hulladék, tehergépjármű, traktor gumiabroncs, zöldhulladék, 300 kilogramm fölötti építési és bontási hulladék.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában