Erdei túrák, bátorságpróba, csillagles

2021.08.05. 09:47

Hétvégén is nagyszerű programokkal vár a Zsuzsi Erdei Vasút

A Zsuzsi Erdei Vasúttól megszokhattuk, hogy a kisvonatozás élményét minden nyári hétvégén tartalmas programokkal egészítik ki. Nem lesz ez másképp augusztus 7-én, szombaton sem, amikor délelőtt vezetett helytörténeti túrával, este pedig erdei bátorságpróbával és csillaglessel kedveskednek utasaiknak.

Fotó: Zsuzsi Erdei Vasút

Mi, debreceniek szerencsések vagyunk, hiszen ha beüt a kánikula, a belvárostól karnyújtásnyira található árnyas erdőkben enyhülést találunk. Aki mindezt szeretné élményekkel is megtölteni, üljön fel a Zsuzsi Erdei Vasútra, ami bő félóra alatt az Erdőspuszták varázslatos tájaira repít bennünket, ahol augusztus 7-én, szombaton is nagyszerű programok várnak ránk.

Fotó: Zsuzsi Erdei Vasút

Szombat délelőtt, egy könnyed erdei túrán fedezhetjük fel a Debreceni Erdőspuszták és a Zsuzsi Erdei Vasút történetét, hely- és kultúrtörténeti érdekességeit. Erdei Nóra idegenvezető kalauzolásában a hármashegyi erdő csodás természeti környezetében barangolva kaphatunk választ olyan kérdésekre, mint hogy miért pont itt, a „semmi közepén” jött létre Debrecen, milyen szerepet játszottak az erdőségek a város és a debreceniek életében, kik voltak a vákáncsosok, milyen legendákat őriz az Ördögárok, de megkereshetjük a „kincses-szigetet” is a Hármashegyi-tavon.

Fotó: Zsuzsi Erdei Vasút

Este egy másik különleges élmény várja az érdeklődőket. A fényszennyezettségtől mentes titokzatos „Hármashegyen” és a fákkal körülvett „Észlelő réten” egy rendhagyó éjszakai túrára várja a bátrabbakat Varga Edit környezeti nevelő. A bátorságpróbával egybekötött éjszakai túrán a résztvevőknek lehetőségük lesz saját megérzéseikre, tájékozódási képességükre hagyatkozva végigsétálni az erdei ösvényen, közben hallgatni, megfigyelni az erdő és a sötétedéssel egyre aktívabbá váló erdei állatok neszeit, majd a túra végén Zajácz György csillagász segítségével tanulmányozni az éjszakai égboltot. A csillaglesen a résztvevők láthatják majd a Perseida meteorrajt, így akár kívánhatnak is majd valamit maguknak a hullócsillagokat látván.

Fotó: Zsuzsi Erdei Vasút

A délelőtti programra a menetrend szerint közlekedő 8:30-as járat javasolt. Az esti programra külön vonat indul 19:30-kor a Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utcai kiinduló állomásról, ami 22:45-kor indul vissza Debrecenbe.

Az események részletei és az aktuális menetrend itt található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában