jótékonysági garázsvásár

2021.08.01. 11:30

Gyermekek fogtak össze társukért

Barátaira is számíthat a nehéz helyzetbe került Csapó család.

Fotó: Kiss Annamarie

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a hétéves Csapó Regina agresszív agydaganattal küzd, amit rossz elhelyezkedése miatt (agytörzsi glioblastoma multiforme) nem lehet operálni. A debreceni kislányt sugárkezeléssel és párhuzamosan kemoterápiával kezelték. A szülők most egy igen költséges, kölni immun-onkológiai terápiára vinnék el lányukat.

Csapó Regina agresszív agydaganattal küzd | Fotó: Csapó-archív

A család barátai jótékonysági vásárral egybekötött minigyermeknappal támogatják Regina gyógyulását. Lapunk megtudta: a rendezvény megvalósításáért ugyan a felnőttek intézkednek, de az ötlet két segíteni vágyó kisgyermek fejéből pattant ki.

A részletekről Szatmári Szilvia számolt be a Naplónak. – Ismerjük a Csapó családot, így amikor megtudtuk, hogy milyen nehéz időket élnek meg most, felkerestük őket. A nyolcéves kislányom, Szatmári Anna Zoé, valamint egy barátunk tizenkét éves kisfia, Fazekas Roland hallották, hogy egy beteg kislányról beszélgetünk. Amikor megtudták, hogy Regináról van szó, akit egyébként ők is ismernek, kitalálták, hogy szeretnének tenni valamit érte. Azt mondták, eladják a játékaikat, hogy segíthessenek neki. Az ötletüket mi, felnőttek mindössze továbbgondoltuk, és segítünk a szervezésben – mondta.

A nyolcéves Zoé és jó barátja, a tizenkét éves Roli álmodták meg a jótékonysági garázsvásárt | Fotó: Kiss Annamarie

Sokan melléjük álltak

Támogatásra talált az elképzelésük. Olyannyira, hogy a kezdetben garázsvásárnak megálmodott jótékonysági eseményből egyik pillanatról a másikra egynapos minifesztivál alakult.

– Nem is gondoltuk volna, de a felajánlásoknak köszönhetően kinőtte az udvarunkat a rendezvény, így Debrecen-Józsán, az Unokakert utcai sportpályán találkozhatunk mindazokkal, akik szeretnének segíteni. Lesz egyebek mellett jótékonysági vásár, élménylovaglás, ugrálóvárak, arcfestés, csillámtetoválás, hajfonás, lufihajtogatás, kreatív kuckó, zsákbamacska, gyöngyékszerkészítés, valamint a helyszínen találkozhatnak a látogatók tűzoltókkal, és beleülhetnek valódi tűzoltóautóba is. Mindez a támogatók jóvoltából. Tényleg egy minigyermeknapot tudunk megvalósítani, ahol minden bevételt Regina gyógyulásáért ajánlunk fel. A rendezvény teljesen ingyenes, de az állomásokon helyezünk ki becsületkasszát, ahová minden látogató annyi pénzt dobhat, amennyit megengedhet magának. Ezenkívül készítünk egy adományládát is, amit kiteszünk majd a bejárathoz, hogy mindazok, akik a rendezvényen nem kívánnak időt tölteni, de segítenének, megtehessék. Minden apró segítség jól jön, de senkinek nem szeretnénk megmondani, mi az az összeg, amit itt kell hagynia – részletezte a büszke édesanya.

Szeretnék, ha meggyógyulna

A jótékonysági rendezvény fiatal ötletgazdái azt mondták lapunknak, hogy szeretnék, ha Regina minél hamarabb meggyógyulhatna.

– A legkevesebb, hogy megpróbálunk nekik segíteni ebben. Nagyon szeretjük őt. A jótékonysági esemény miatt sokan büszkék ránk, de mi annak örülünk, ha minél többen eljönnek majd. A tanító nénim is azt üzente, hogy részt vesz az eseményen – osztotta meg Roli. – Azért szeretném, hogy Regina meggyógyuljon, hogy a családja újra boldog lehessen – tette hozzá Zoé.

A jótékony esemény augusztus 7-én szombaton, 9-től 18 óráig várja a látogatókat.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában