terítéken Afrika

2021.08.23. 12:11

Grandiózus Állatkertek Éjszakájára készülnek a Nagyerdőn

Jubileumi, tizedik alkalommal rendezik meg az eseményt.

Fotó: Molnár Péter

Ismét az állatoké lesz a főszerep augusztus utolsó péntekén este 7 és 11 óra között. Az ország első vidéki állatkertjét és egyetlen vidámparkját magában foglaló Debreceni Kultúrpark egyedülálló programokkal várja a kilátogatókat – derült ki az esemény hétfői sajtótájékoztatóján.

Fotó: Molnár Péter

Irány Afrika

– Örömmel számolhatok be arról, hogy a jubileum napjára eljutottunk oda, hogy az állatkert 63 éves története során ténylegesen a leggazdagabb gyűjteményével, 190 faj több mint 900 egyedével várja a résztvevőket – emelte ki Nagy Gergely Sándor, a kultúrpark ügyvezető igazgatója, hozzátéve, a már meglévő egzotikus és hazai mellett újabb afrikai fajokkal bővült az állatkert. A jubileumi éjszaka tematikáját is Afrika élő-, és gasztrokulturális világa adja. A sajtóeseményen elhangzott, a programokat igyekeztek úgy kialakítani, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki számára tartogasson érdekességeket. Az Állatkertek Éjszakáján a dolgozók szeretnék felrántani a leplet a kulisszákról is a normál látogatói rendtől eltérően. Az ügyvezető hangsúlyozta, a park korlátozástól mentesen lesz látogatható, bíznak abban, hogy több ezer ember részt vesz majd az eseményen.

Fotó: Molnár Péter

Látnivalóban gazdag

Az egész estés Állatok akcióban program részeként az érdeklődők többek között kileshetik portyájuk közben az újdonsült ázsiai oroszlánpárt, Kamalt és Himát, családja körében találkozhatnak Zaharával, az egyéves recés zsiráflánnyal, vagy akár megcsodálhatják a háromtagú marabucsapat látványetetését is. A pálmaházi Bátorságpróbán lehetőség nyílik megismerni és megkedvelni testközelből az addig talán nem szeretett állatokat, sőt, a bevállalósabb vendégek akár rovarokat is kóstolhatnak majd.

Fotó: Molnár Péter

Az afrikai tematika szellemében életnagyságú homokszobrok, tűzzsonglőr-bemutató, homokanimáció, világító ásványok, illatkerti séta, afrikai fegyverek és zenés-táncos produkciók is várják a látogatókat.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában