Megélhetés

2021.08.17. 19:00

Előtérben a mezőgazdaság Létavértesen

Helyben termelők, családi vállalkozások, állattartó üzemek adnak munkát.

A település lakói közül sokan vállalják az ingázást, és jellemzően Debrecenben keresnek állást. A cívisvárosban főként konzerv- vagy építőipari munkát végeznek. Azok pedig, akik helyben dolgoznak, egyebek mellett a mezőgazdaságban találják meg a megélhetésüket. Menyhárt Károly polgármester elmondta még, hogy a közfoglalkoztatásban is sokan tevékenykednek. A városvezetőtől afelől érdeklődtünk, hogy hová járnak dolgozni az országhatári kisváros lakói.

– Sokan vállaltak más munkát az elmúlt időszakban, így – bár a létszám nem csökkent – új közfoglalkoztatottak kerültek a rendszerbe. Mezőgazdasági munkában, intézményi területen, utak és árkok karbantartásában, temetőfenntartásban segítenek. Mindegyik területen szép eredményeket érnek el: a konyhára zöldséget termelnek, pincét és filagóriát építettek a szőlőskertbe, urnafalat a köztemetőbe, illetve tárolóépületet az óvodánál, ahol most a térburkolatot készítik – mondta. Hozzátette, többen a határon túlról költöztek a városba, ők visszajárnak dolgozni Romániába.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában