képzési program

2021.08.25. 15:52

Egyedülálló továbbképzési lehetősége volt az egyetemi tanároknak

A Debreceni Egyetem, a DSzC és a Debrecen BSC Kerekasztal közös kezdeményezése révén valósult meg a debreceni tanárok továbbképzését célzó program.

A harminc órás akkreditált kurzust ötven szakember bevonásával dolgozták ki. – Három évvel ezelőtt fogalmazódott meg a továbbképzési program ötlete – emelte ki Csatár Péter, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának stratégiai és gazdasági dékánhelyettese a szerdai tanúsítványadó ünnepségen.

Pósánné Rácz Annamária, a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója hangsúlyozta: a felsőoktatási intézményekkel szemben egyre nagyobb elvárás, hogy olyan szakképesítéssel bocsássanak ki hallgatókat, amely a munkaerőpiacon szinte azonnal kamatoztatható. – Az egyetem folyamatosan nyomon követi a munkaerőpiac igényeit, ennek köszönhetően aktuális és modern tudásanyagot tudunk biztosítani a hallgatók számára – tette hozzá az oktatási igazgató.

– Fontos számunkra, hogy a szektor számára nélkülözhetetlen készségek és tudáselemek ismertté váljanak a tanárok számára, akik ezáltal hatékonyabban tudják a diákokat segíteni a pályaorientáció során – foglalta össze a képzési program jelentőségét Kissné Nyéki Éva, a Debrecen BSC Kerekasztal projektmenedzsere.

A program zárásaként a kurzuson részt vett pedagógusok a képzés elvégzését igazoló tanúsítványokat vettek át.

Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában