biztonságos tanév

2021.08.30. 10:31

Betartják az óvintézkedéseket a tanintézményekben, nagy az érdeklődés az iskolai oltás iránt

A megyében több mint 2 ezer tanulót regisztráltak előzetesen az oltásra.

20210719 Nyíregyháza fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország Beoltva, védetten indulnak nyaralni a fiatalok. képen: dr. Ujhelyi János orvos

Fotó: MW-archív

Szerdán újra becsengetnek az iskolákba, ennek apropóján megkerestük a Debreceni Tankerületi Központot. Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató érdeklődésünkre arról adott tájékoztatást, jelen helyzetben miként szervezték az oktatást, az előző tanév óvintézkedéseiből miket tartanak meg.

– A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos prevenció tekintetében az intézmények saját hatáskörben gondoskodnak az óvintézkedések betartásáról. Ennek kapcsán biztosak vagyunk abban, hogy azokat az intézkedéseket, amelyek idáig sikeresen biztosították a gyerekek és a munkatársak egészségének legmagasabb fokú védelmét, az általunk fenntartott intézmények ezt követően is be fogják tartani – szögezte le. A tankerületi igazgató hozzátette, nagy a különbség a tavalyi tanévkezdéshez képest, hogy most már van vakcina, és a védőoltás jelenti a legnagyobb védelmet a vírus ellen. Közölte:

a 12 év feletti diákok és a pedagógusok többsége is be van oltva, aki még nem, az is bármikor megteheti.

A kormányhivatal szervezi

Augusztus utolsó napjaiban, valamint szeptember 2-án és 3-án az iskolákban is lesz oltási akció, erről is kérdeztük Pappné Gyulai Katalint. – A diákok oltásával kapcsolatban szoros az együttműködés az illetékes kormányhivatallal, a szervezés és koordináció az ő feladatuk.

„A szülők tájékoztatása folyamatos, a visszajelzések szintén a kormányhivatalhoz érkeznek vissza.”

– A megyében több mint 2 ezer tanulót regisztráltak előzetesen az oltásra, az iskolák és a kormányhivatal ezekben a napokban szervezi az oltásokat, az oltást kérő szülők pedig meg fogják kapni az iskolától az oltás pontos időpontját és helyszínét. Emellett az interneten is lehet regisztrálni a gyermekeket és online időpontot foglalni számukra kórházi oltópontra – részletezte.

Fotó: MW-archív

Nehéz, de tartalmas év volt

Kifejtette a múlt heti tanévzáró értekezleten, hogy miként zárják hivatalosan augusztus 31-én a 2020/2021-es tanévet. – Úgy gondolom, nem kell részletekbe menően elmondani, hogy mennyi nehézséget jelentett számunkra az előző esztendő, hiszen november 10-től a középiskolásaink digitális munkarendben, az általános iskolás gyerekeink március 8-tól online módon kapcsolódtok be a nevelő-oktató munkába. Mégis büszkén mondhatjuk el, hogy nehéz, de nagyon tartalmas évet zárunk – hangsúlyozta. Kitért arra is, szép verseny- és érettségi eredményeket hoztak a gyerekek, ehhez azonban kellett a pedagógusok munkája is.

„Úgy gondolom, az jellemző ránk, ha nehéz helyzetben vagyunk, akkor még nagyobb odafigyeléssel, kreativitással próbáljuk meg gyermekinket segíteni.”

– Az az év, amit letehetünk most augusztus 31-én példaértékű lesz a munka szempontjából is. Nagyon sok tapasztalatot szereztünk és bízunk benne, hogy csak tapasztalat marad, nem kell alkalmazkodnunk, bár az új tanévhez úgy készültünk fel, hogy van egy digitális órarendünk és van olyan másik is, remélve azt, hogy jelenléti oktatásban végezzük az egész esztendőt – mondta.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában