Nem engednek a nyomásnak

2021.08.09. 20:13

Békés demonstráció Debrecenben: a gyermekeket védenék a korai szexualizációval szemben

A hétfő délutáni gyülekezést az Ady parkban tartották Kiálts Debrecen! címmel.

Fotó: Kiss Annamarie

 

Pósán László | Fotó: Kiss Annamarie

A felvonulók a nemrég megszavazott gyermekvédelmi törvény támogatóiként szólaltak fel, az LMBTQ-propaganda és a korai szexualizációval szembeni védelem nevében. Az eseményen Pósán László országgyűlési képviselő is kifejtette véleményét. – Egyike vagyok azoknak, akik megszavazták ezt a gyermekvédelmi törvényt, és azt gondolom, nagyon helyesen tettük. Ma sem cselekednék másként. Megdöbbentő, hogy vannak olyan erők idehaza és az Európai Unió más területein is, akik azt gondolják, hogy a gyermekek védelme nem fontos. Az abnormalitásnak gátat kell szabni. Lassan már ott tartunk, hogy kötelezővé akarnak tenni olyan dolgokat, amelyek alapvetően ellentétesek az ember biológiai természetével. Mivel a fél világ emiatt támadja Magyarországot, a lehető legdemokratikusabb megoldást választja a kormány: van egy törvényünk, kérdezzük meg az embereket, hogy egyetértenek-e ezzel, népszavazás útján.

Fotó: Kiss Annamarie
Buzás Lajos | Fotó: Kiss Annamarie

Buzás Lajos, a demonstráció főszervezője szerint minden gyermeknek joga van egészséges családban élni. – Az anya nő, az apa férfi. Ez még inkább igaz az állami gondozásban lévő gyermekekre, akiket örökbe lehet adni. Ezek a fiatalok nem önálló gondolatokkal rendelkeznek, azt sem tudják, mi van körülöttük. Elveszítették a vér szerinti szüleiket, akik anyából és apából álltak. És hirtelen kapnak két apukát, vagy anyukát, amitől zavar lesz a fejükben, a lelkükben. Ezért kell kiállnunk és megvédeni, támogatni az Isten szándéka szerinti családokat – hangsúlyozta, majd hozzátette, minden ember természetes vágya, hogy megtalálja a párját, akivel majd családot alapít, a későbbiekben pedig gyermeket nevel. Elmondása szerint ebben a családban a nő és a férfi kapcsolata létezik.

 

A család létrejötte

Tokodi László atya, domonkos rendi szerzetes beszédében kifejtette, római katolikus papként egy ilyen rendezvényen az a szerepe, hogy emberként legyen jelen. – Nem akarok meggyőzni senkit a kereszténységről, hitről. Védem azt, ami a teremtett valósághoz tartozik. Az a szervezet, melynek elnöke vagyok, az emberi élet megjelenésének és kibontakozásának a helyét, a családot helyezi tevékenységének a középpontjába. Mivel a család létrejöttének alapja a házasság, ami már a teremtés óta fennáll (a férj elhagyja apját és anyját, feleségéhez csatlakozik, egy testté lesznek), ezért a házaspárok segítése a célunk. A kettő egyet alkot, és egy új emberi személy jelenik meg. Minden más értelmezése a házasságnak és a családnak beleütközik a természet, a biológia törvényébe is. Ki kell mondani, hogy azonos neműeknek, akárhogy próbálkoznak, nem lesz gyermekük – tette hozzá.

Tokodi László | Fotó: Kiss Annamarie

Kovács Béla Lóránt, a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója szintén felszólalt a demonstráció alkalmával. – Fontosnak tartom, hogy elfogadtak egy törvényt Magyarországon, amely szabályozza, hogy a gyermekek szexuális nevelésében milyen lehetőségek vannak, ugyanis ez a szülők vállára komoly terhet helyez, a nevelés terhét – említette, hangsúlyozva, bizonyos multinacionális társaságok jogait korlátozza a törvény, ez azonban nem hiszi, hogy a gyermekek érdeke lenne, ahogy bizonyos szervezetek, személyek érdekei, mások homoszexuális voltának megélése sem. Elmondása szerint etikai kérdésként sokkal fontosabb, mit tehetünk a másik emberért, illetve a hűség, a szeretet mit jelent egy családban.

Kovács Béla Lóránt | Fotó: Kiss Annamarie

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában