dolgozik a vízmű

2021.08.27. 13:17

A jövő hétig biztosan lezárva marad egy sáv a Kossuth utcán

Meghibásodott egy ivóvízvezeték, de nem ez az egyetlen gond.

Fotó: Debreceni Vízmű Zrt.

Augusztus 25-én, a Kossuth utca 22. előtt vízfolyásról érkezett bejelentés a Debreceni Vízmű Zrt.-hez, amelynek oka a D200 KM PVC anyagú ivóvízvezeték hibája volt. A hibát sikeresen kijavították, viszont a munkaterület továbbra is elzárva maradt.

A vízmű pénteki közleményéből kiderül, a szolgáltatásban nincs zavar, de a munkavégzés egy sávot érint. Ennek oka, hogy a vezetékhiba közvetlen környezetében lévő, szomszédos lakóépülethez tartozó bekötővezeték betonaknája sérült, valamint iszappal és törmelékkel szennyeződött, és a munkabiztonság érdekében megbontják. A járdaburkolat alatti kimosás is jelentős, ezt ugyancsak helyre kell állítani. Az aknát és csatlakozóvezetékeit csatornamosó berendezéssel tisztították, illetve kamerás és további egyéb vizsgálatok is történnek. Ezt követően az ingatlan tulajdonosával az eredmények függvényében születik döntés tartós, biztonságos megoldást adó műszaki beavatkozásról.

Előreláthatóan a zöld- és járdasávban lévő munkaárkot napokon belül visszatöltik, de a végleges burkolat-helyreállítás következő héten várható.

A vízmű addig is türelmet kér, valamint arra figyelmezteti a közlekedőket, hogy a munkálatok idején a munkaterület közelében körültekintően haladjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában