Rangos elismerés

2021.08.16. 08:50

A Hortobágy ismét a CNN listájára kerülhet

A jövőben a világ egyik legcsendesebb helye lehet a puszta.

20200423 Hortobágy fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Kihajtották a marhákat téli szálláshelyükről.

Fotó: Napló-archív

Két évvel ezelőtt a világ legjobb csillagleső helyei közé választották meg a Hortobágyot, most pedig esély van arra, hogy a hortobágyi pusztát a világ legcsendesebb helyei között tartsák számon – adta közzé a CNN utazási magazinja. A szervezet jelenleg 260 potenciális csendes hely feltérképezését végzi. A honlapjukon megtalálható tájékoztatás szerint hazánkból egyedüliként az alföldi „ékkövet” jelölték. A szakemberek a helyszínen készítenek hangfelvételeket és adatelemzést. Fontos számukra, hogy az adott területen mennyire forgalmas a légi és a közúti közlekedés, illetve megfigyelik, van-e a közelben olyan ipari termelés, amely zavart okozhat – olvasható a cikkben.

Az elmúlt években a városokban megnőtt a közlekedők száma, egyre többen utaztak autóval, repülővel, ám ez a tavalyi esztendőben megváltozott. A koronavírus-járványnak „köszönhető” egy átmeneti csendesebb időszak, a tájékoztatásból kiderül, a légi közlekedés 60 százalékkal esett vissza, illetve a különböző zárlatok, megszorítások miatt az emberek által keltett zajok mennyisége is jóval kevesebb volt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában