Egészségügy

2021.07.07. 11:05

Változás a debreceni sürgősségi ellátásban

Szerdától megszűnik az elkülönített légúti sürgősségi ellátás a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.

Forrás: unideb.hu

A Kenézy Gyula Campuson és a Nagyerdei Campuson is teljes körű betegellátást végeznek, a területi elv szerint. A változtatást a koronavírusos betegek számának csökkenése tette lehetővé – tudatta a hirek.unideb.hu. A korábban légúti sürgősségi betegellátást végző Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Betegellátó Osztálya július 7-én reggel 8 órától visszatér a teljes körű ellátásra, így megszűnik az elkülönített légúti sürgősségi ellátás rendszere.

Szerdától a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikája is teljes körű betegellátást végez, amelybe beletartozik a légúti betegek diagnosztikája és kezelése is.

A koronavírus fertőzésben szenvedő betegek kiszűrésére azonban továbbra is megmarad a pre-triázs, mindkét sürgősségi betegfelvételi osztályon. A koronavírus-fertőzésre gyanús, vagy igazoltan pozitív betegek vizsgálata és első ellátása az Infektológiai Klinika ambulanciáján történik. Amennyiben azonban a beteg súlyos állapota miatt nem szállítható, és azonnali orvosi kezelésre szorul, a jelentkezés helyén látják el. Ezért mindkét sürgősségi betegellátó helyen COVID-izolációs helyiséget jelölnek ki.

Az intenzív ellátásra szoruló COVID pozitív betegeket az Országos Mentőszolgálat a Kenézy Gyula Campus COVID-ellátásra elkülönített intenzív osztályára szállítja.

A toxikológiai ellátást igénylő betegeket július 7-én reggel 8 órától a Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Betegellátó Osztálya fogadja, kivéve a súlyos, kritikus állapotú betegeket, akiket a Nagyerdei Campus Sürgősségi Klinikáján látnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában