hagyományteremtő céllal

2021.07.18. 13:00

Sztárvendégek is felléptek az adonyi romanapon

Jégkását, vattacukrot, csemegekukoricát, babgulyást ízlelhettek a romanapra kilátogatók szombaton a Bokrétás utcai sportcsarnokban.

Fotó: Molnár Csilla

A pandémia után először szerveztek ekkora közösségi rendezvényt a helyi romáknak Nyíradonyban. Színes programok közül válogathattak a jelenlévők. A gyerekek lovagolhattak, ugrálóvárban szórakozhattak, a kézműves foglalkozáson karkötőt fonhattak, aszfaltrajz versenyen mérhették össze tudásukat. – Az elmúlt időszak a bezártságról szólt mindenkinek, s ennek oldására próbáltuk ezt a rendezvényt megszervezni. Igyekeztünk a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt helyükbe hozni a kikapcsolódási lehetőséget, mindezt hagyományteremtő céllal tettük – nyilatkozta lapunknak Horváth István, a nyíradonyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki ebben a szerepkörben először szervezett a helyi romáknak ilyen programot. Horváth István köszöntője után beszédet mondott Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke és Tasó Béla, Nyíradony polgármestere is.

Fotó: Molnár Csilla

Nótár Mary is porondra lépett

A jó hangulatú rendezvényen 650 adag babgulyás főtt ebédre. Majd a délutáni melegben sztárvendégeknek tapsolhatott a közönség. A rendezvény a megyei önkormányzat jóvoltából, az EMMI kulturális eseményeit támogató pályázat, a helyi önkormányzat, helyi vállalkozók és magánemberek támogatása által valósulhatott meg sokak örömére. A helyi tehetségek mellett fellépett a Ham Ko Ham és Nótár Mary is szórakoztatta a publikumot.

Fotó: Molnár Csilla

 

Fotó: Molnár Csilla

MCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában