kiírták a közbeszerzést

2021.07.08. 14:01

Szakellenőr kerestetik a Petőfi térre

A kamerákkal védendő, megújított területen várostörténeti tanösvényt is létrehoznak.

A kiírás szerint felújítják a Piac utca és a Holló János utca közlekedési csomópontját is, mely pénteken délelőtt ilyen képet nyújtott | Fotó: Balogh Réka

A Petőfi tér rekonstrukciójának műszaki ellenőrzésére írt ki nyílt közbeszerzési eljárást Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az ajánlattételi, részvételi jelentkezés határideje 2021. július 20.

A felhívás a terület átépítésének részleteit is tartalmazza. Eszerint a Piac, Holló János, Iparkamara utca és a 4-es főút által határolt tér nagysága összesen több mint 17 ezer négyzetméter, s a rekonstrukcióval érintett zöldterület nagysága 14 ezer 200 négyzetméter. A fejlesztés révén fák gallyazása, cserjeirtás és gyomtalanítás, az aljnövényzet frissítése, fák, cserjék és talajtakarók, valamint évelők ültetése és fűfelület felújítása valósul meg öntözőhálózattal együtt.

A kiírás szerint felújítják a Piac utca és a Holló János utca közlekedési csomópontját is, mely pénteken délelőtt ilyen képet nyújtott | Fotó: Balogh Réka

Tó, terasz és játszótér

Mindemellett elkészül egy több korosztály igényeit kielégítő – teljes felületén öntött gumiburkolattal rendelkező –, modern játszótér játszóeszközökkel, lőtt beton szerkezetű mászódombbal, a játszótér körül kerítéssel és személybejáró kapuval.

A park közepén egy mesterséges mederképzésű, fóliával szigetelt, 428 négyzetméter felületű tavat alakítanak ki vízinövény telepítésével. A tóhoz kapcsolódóan kiépítenek egy faburkolatú teraszt.

Itt kap helyet a későbbiekben megvalósuló pavilonépület (ez nem része a projektnek, jelen beruházás keretében csak a közműbekötések készülnek el).

A közbeszerzési kiírás kitér arra is, hogy mindezeken kívül elkészül a csapadékvíz-elvezető hálózat és egy szikkasztó is. A parkon belül várostörténeti tanösvényt építenek, rajta 6 darab Corten lemez burkolatú, előregyártott vasbeton szerkezetű prizmával, valamint a két végén előregyártott vasbeton pengefalon 1-1 darab Corten lemez burkolatú információs tábla. A kiírás szerint felújítják a Piac utca és a Holló János utca közlekedési csomópontját is, akárcsak az alatta húzódó víziközműveket. A parkban új közvilágítási hálózat készül egyedi kandeláberekkel. A beruházás keretében térkőburkolatú út és járda készül. Új parki berendezéseket is telepítenek, így támlás padok, látszóbeton ülőkövek, asztalok, támla nélküli padok, hulladékgyűjtők, kutyaürülék-gyűjtők, ivókút, kerékpártámaszok, faveremrács, forgalomterelő pollerek és planténerek is szolgálják majd az arra járókat.

A Petőfi-szobor is újjászületik

A közbeszerzési hirdetmény szerint a terület közbiztonságának figyelésére 5 helyszínen térfigyelő kamerákat telepítenek. Felújítják a park keleti térfala mentén található felületeket is, amelynek keretében a szervizút új kopóréteget kap, míg a járda térkőburkolatot.

Felújítják a szervizút alatti szennyvízhálózatot is, ugyanakkor a 73 éve felavatott Petőfi-szobor, a talapzata és a hozzá felvezető tereplépcsők is teljes körű rekonstrukciót kapnak.

Összetett feladatokat kell teljesíteni a munka alatt

A Petőfi téri rekonstrukció leendő műszaki ellenőre a vonatkozó jogszabályoknak, különösen az építőipari kivitelezői tevékenységről szóló kormányrendeletnek megfelelően köteles végezni a munkáját. A felhívás szerint a szakember az építőipari kivitelezési tevékenység teljes folyamatában elősegíti és ellenőrzi a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, szabványok, szerződések és a kivitelezési dokumentáció betartását. Az építtető helyszíni képviselőjeként az építési műszaki ellenőr feladata többek között: a környezetrendezési, építész, statikus, elektromos, útépítési, hírközlési és közműépítési munkák műszaki ellenőrzése, az építőipari kivitelezési tevékenység megkezdéséhez szükséges jogszabályban előírt dokumentumok (tervek) meglétének ellenőrzése, az építési munkaterület átadásának lebonyolítása, az építési-szerelési munka szakszerűségének ellenőrzése a kivitelezési dokumentáció alapján. A megbízott műszaki ellenőrnek kell ellátnia a szavatossági feladatok keretében a szavatossági és a jótállási igények érvényesítésével kapcsolatos műszaki ellenőri feladatokat is az utó-felülvizsgálati eljárás lefolytatásáig. Az utó-felülvizsgálati eljárás tervezett időpontja az építőipari kivitelezés műszaki átadását követő 12. hónap.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában