növekvő díjak

2021.07.02. 08:46

Megkérdeztük az utca emberét, szokott-e az Európai Unión kívülről csomagot rendelni?

Fotó: illusztrácó / Shutterstock

Ahogy arról már több ízben beszámoltunk, megszűnt a 22 euró értéket meg nem haladó, Európai Unión kívülről érkező küldemények áfamentessége, ez azt is jelenti, hogy azokra vámáru-nyilatkozatot kell benyújtani.

A sokakat érintő változás kapcsán, Debrecen utcáit járva feltettük a kérdést az embereknek, milyen gyakorisággal szoktak csomagot rendelni az EU-n kívülről.

Kassai Gergő

Nem szoktam rendelni, mert nem innen szerzem be a számomra szükséges dolgokat. Úgy vélem, ez a jövőben sem fog megváltozni, hiszen még drágábbak lesznek a termékek.

Kiss Ágnes

Eddig nagyon sokat rendeltem, viszont ha túlzottan megnő a termékek ára már, nem éri majd meg. Olyan dolgokat vásároltam külföldről, amelyek nem is voltak fontosak az életemben.

Sebestyén Viktória

Eddig gyakran rendeltem, viszont ezek után már csak olyan terméket fogok, amit itthon nem lehet kapni. A többit a drágulás után már jobban megéri majd egy üzletben megvenni itthon.

Som Balázs

Nem örülök a döntésnek. Általában angol nyelvű könyveket vásároltam Nagy-Britannia területéről, ezek után viszont kétszer is meggondolom majd ezt az áremelkedés miatt.

Sramko Lukács

Nemrég szereztem tudomást az új szabályozásról. Nagyon olcsón tudtam, sok dolgot vásárolni online, emiatt már inkább az EU országaiból veszek majd termékeket a jövőben.

Kassai Gergő, Kiss Ágnes, Sebestyén Viktória, Som Balázs, Sramko Lukács | Fotók: Kovács Péter

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában