jegyzet

2021.07.28. 17:56

Levendula-nyugalom

Kovács Zsolt

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy korunk divatnövénye a levendula. És óva intem az olvasót, hogy ebben a ténymegállapításban bármiféle karcosságot is érezzen részemről, hiszen én is nagy hódolója vagyok a lila vagy kék színű, apró és illatos virágokat termő kedves növénynek.

Csodáljuk a levendula egyes egyedeit éppen úgy, mint a többhektáros mezőt alkotó lila színű szőnyegét. A képzőművészek is szívesen dolgozzák fel a levendulatémát, mint ahogy a használati tárgyakon, textí­liákon is gyakran feltűnnek stilizált ábrázolási módozatai. Fogyasztjuk fűszerként, isszuk a főzetét, illatosítjuk vele otthonunkat, mi több, töltünk vele kispárnát, hogy édesebb legyen az álmunk.

A füvészethez értők mondják, kiváló nyugtató hatása van az illatának, teájának, segíti az ellazulást. Javaslom, munkánk végeztével hajtsunk fel egy pohárral, akár mézzel édesítve is, hátha nyugodtabbak leszünk. Már csak önmagunk miatt is.

Kovács Zsolt

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/eskuvo-sajtok-es-sok-sok-virag-ketezren-fesztivaloztak-az-ujvarosi-levendulasban-5503322/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában