cél az élhetőbb környezet

2021.07.08. 10:51

Hamarosan száraz lábbal járhatnak a Cinege utcában

A kértségi fejlesztési program egy újabb nagyon fontos állomásához érkezett: megoldódik a Cinege utca csapadékvíz-elvezetési gondja.

Fotó: Kiss Annamarie

Minderről Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő számolt be csütörtökön reggel sajtótájékoztatón a helyszínen. Mint felidézte, a program célja az, hogy a kértségekben lévő infrastruktúra fejlesztésével a lakosság számára egy élhetőbb, sokkal jobb környezetet biztosítsanak.

Komolay Szabolcs | Fotó: Kiss Annamarie

– Itt most a Cinege és a Fülemüle utcán egy csapadékvíz-elvezetési beruházás zajlik, melynek keretében a Cinege utcában nyílt árkú vízelvezetés épül, a kapubejáróknál műtárgyakkal; majd onnantól, ahol becsatlakozik a Fülemüle utcába, zárt rendszerben lesz levezetve a víz a Kondorosba 174 méter hosszan – részletezte a képviselő.

Fotó: Kiss Annamarie

– Nagyon fontos az itt élők számára ez a beruházás, hiszen ez az utca egy teknő alján van, és nagy vagy tartós esőknél ide szalad össze a csapadékvíz, olykor már a házakat is veszélyeztetve – hangsúlyozta Komolay Szabolcs. Elmondta, a hivatal és jómaga is észlelték a problémát, de alapvetően lakossági megkeresésre indult el a megoldás, mert akik itt élnek, évek óta szenvednek a helyzettől. A beruházást városi forrásból valósítják meg, 22 millió forint értékben, és a tervek szerint a nyár végére elkészül. – Ez az első üteme egy fejlesztésnek, mert ahogy befejeződik, utána a vízmű az ivóvízhálózat kiépítését is elvégzi majd itt, a Cinege utcán – tette hozzá.

Fotó: Kiss Annamarie

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában