Kikapcsolódási hely

2021.07.28. 13:05

Figyelik a halápi sportpályát

Nagyon sokat dolgoztak rajta, ezért nem engedik, hogy tönkretegyék a munkájukat.

20200801 Haláp fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Nyolcadik alkalommal szervezte meg gyermeknapi ünnepségét a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület.

Forrás: Napló-archív

Fotó: Kiss Annamarie

A halápi sportpályát még mintegy 30 évvel ezelőtt a helyiek hívták életre, majd évek teltek el úgy, hogy kihasználatlan volt a terület. A Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület 2013-ban pártfogása alá vette, az­óta sokat dolgoztak azért, hogy amellett, hogy rendezvényeknek, így egyebek mellett táboroknak vagy gyermeknapnak lehessen komfortos helyszíne, élvezhető közösségi tere legyen a hétköznapokban is a halápiaknak, illetve a környéken élőknek. Mostanra a hatalmas, füves, fás tér kedvelt kikapcsolódási helye lett fiataloknak és időseknek egyaránt. Tóthné Berekméri Dalma, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, a kisgyermekes családok is szívesen látogatnak ki a sportpályára, hiszen biztonságosan játszhatnak ott a csöppségek.

Nem mindenki értékeli

Az egyesületi elnök elmondta azt is, hogy a pályázati források mellett a halápiak támogatásával szépítették meg a területet, de sajnos akadnak olyanok, akik nem becsülik meg a munkájukat. – Az elmúlt években építettünk színpadot, de van játszótér is, és még most fogunk fedett kiülőket kihelyezni a területre. Sajnos sokszor szembesülünk azzal, hogy az ide kilátogató fiatalok közül akad olyan, aki szemetel vagy rongál. Egyebek mellett a halápi gyermeknap alkalmával egy frissen ültetett fát szándékosan kettétörtek.

„Sokan a fizikai munkájukkal, sokan anyagi támogatásukkal segítették a terület fejlesztését, és azt gondolom, ezt meg kell becsülnünk.”

Azért, hogy a rongálókat visszatarthassuk, térfigyelő kamerát telepítettünk ki a területre. Ezt most folyamatosan figyeljük, és ha szükséges lesz, feljelentést teszünk. Bízunk benne, hogy elegendő visszatartó erő lesz – mondta.

Kifejtette, hogy annak idején a területen végzett munkálatokba olyan fiatalokat is bevont az egyesület, akiknek korábban akadtak magatartásbeli problémái. – Nekik megváltozott a szemléletük, most őket is bosszantja, hogy mások semmibe veszik a fáradalmaikat – tette hozzá. A tervek szerint tovább szépülhet a sportpálya. – Amennyiben lesz rá anyagi keretünk, szeretnénk a színpadra fapadlót készíteni, valamint kialakítanánk a gyerekeknek egy mezítlábas taposóösvényt is. A fejlesztéseket tervezzük, de csak akkor valósítjuk meg, ha értékelik a látogatók. Annak nincs értelme, hogy pénzt és energiát fektetünk bele, mások pedig tönkreteszik a munkánkat – zárta gondolatait.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában