Biztonsági oka van

2021.07.28. 12:51

Fémakadály a bringaúton Debrecenben

A két oldalról benyúló idomok a zavartalan biciklis közlekedést biztosítják.

Forrás: Vass Attila

Nemrégiben készült el a megyeszékhely északkeleti határában, a korszerűsített Külső Sámsoni út mellett az új kerékpárút. A létesítmény sok arra közlekedő szerint valóban jól sikerült, hiszen egyenletes és biztonságos, ám azt nem mindenki érti, hogy a kihelyezett – vélhetően – útszűkítő fém­idomoknak mi a szerepük. Némelyik arra járó szerint balesetveszélyesek is ezek a rudak, hiszen aki nem figyel, könnyen nekik hajthat.

Gépjármű: csak karbantartó

A Napló ezek miatt fordult a polgármesteri hivatalhoz, amely érdeklődésünkre így fogalmazott: „A Debrecen külterületén található kerékpárutakat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemelteti. A Hajdúsámson felé vezető kerékpárúton található szűkítők célja az esetleges autóforgalom megakadályozása a kerékpárúton, ezzel a zavartalan biciklis közlekedés biztosítása. Kizárólag a kerékpárutak melletti zöldterületek karbantartását végző járművek áthaladása lehetséges szabályosan a szűkítőkön.” Megtudtuk azt is, hogy ilyen eszközöket – szabványnak megfelelően – országszerte több helyen alkalmaznak, így is megőrizve a kerékpár­utak állapotát.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában