fotókkal

2021.07.23. 09:11

Csőtörés volt a Kossuth utcán, hömpölygött a sáros víz

Munkagépek zajára és sárlavinára ébredhettek a belváros lakói péntek reggel Debrecen.

Fotó: Vass Attila

Egy csőtörés okozta a felfordulást, és a vízmű gyors intézkedése ellenére is több órába telik, mire helyre állhat a rend. – A hajnali bejelentést követően öt percen belül a helyszínen voltak a kollégáim, ahol azt tapasztalták, hogy a burkolat is károsodott, ugyanis a vízár megemelte azt egy elég hosszú részen. Azonnal szakaszolták a további károk és kimosások elkerülésének érdekében a csaknem 50 méteres részt, amely a Sas utcai kereszteződésről a Földhivatalig tart. Sajnos a kimosódó homokos víz egészen a Dósa nádor térig vitte a hordalékot, ezt azonban viszonylag hamar sikerült megszüntetni – tájékoztatta lapunkat Dominyák Csaba, a Debreceni Vízmű Zrt. főmérnöke.

Mint elmondta,

a károsodás kerékpárutat és járdát is érint, valamint a munkagépek miatt a külső forgalmi sávot is lezárták a helyreállítás idejére, amely előreláthatólag délután 3 órára fejeződik be.

– A végleges helyreállítás több időt vesz majd igénybe a terület nagysága miatt, így az valószínűleg a jövő hét második felére készülhet majd el – tette hozzá. Mint megtudtuk, egy régi PVC anyagú cső sérült meg, amely típust azóta már a rossz tapasztalatok miatt nem használják hasonló célokra, így a szakember szerint végleges megoldást a vezetékek cseréje jelenti majd.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában