Enyhülnek a szabályok

2021.06.01. 10:51

Változik az ügyfélfogadási rend az Új Városházán

A debreceni polgármesteri hivatal ügyfelei immár időpontfoglalás nélkül is felkereshetik az ügyfélszolgálatot.

Enyhülnek a járványügyi intézkedések, június 1-től az ügyfelek időpontfoglalás alapján és anélkül is felkereshetik a debreceni polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatát az Új Városházán, a Kálvin tér 11. földszintjén. Az ügyfélfogadás hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 8 és 12 óra között, csütörtökön 13 és 17 óra között zajlik, ugyanakkor elektronikusan és telefonon is lehetőség van ügyintézésre – tájékoztatta portálunkat a városháza.

Egyéb korlátozó intézkedések továbbra is hatályban maradnak:

 • a hivatali épületek emeleti irodáiba ügyfelek továbbra sem léphetnek be,
 • az ügyfélfogadásban érintett valamennyi szervezeti egység – így a Régi Városházán található szervezeti egységek is az Új Városháza ügyfélterében fogadják az ügyfeleket,
 • az ügyintézés során az ügyfeleknek a szociális távolságtartás mellett továbbra is kötelező a maszk viselése,
 • az épületekbe történő belépéskor kötelező a testhőmérséklet-mérés,
 • az ügyfélfogadást ellátó ügyintézők FFP2-es maszkban és kesztyűben végzik feladataikat,
 • a polgármesteri hivatal egyéb telephelyein (pl.: Józsai Településrészi Önkormányzat mellett működő telephely) az ügyfélfogadás során az ügyintézők maszkban és kesztyűben végezhetik feladatukat, míg az ügyfelek kizárólag maszkot viselve léphetnek be az épületbe,
 • ha valamely beadvány írásban történő benyújtása szükséges, azt az Új Városháza Vár utcai bejáratánál és a Régi Városháza Piac utcai bejáratánál elhelyezett, „Papíralapú ügyféli beadványok” feliratú iratgyűjtő ládába továbbra is elhelyezhetik az ügyfelek,
 • a hivatali épületekbe a társ- és partnerszervezetek képviselői továbbra is polgármesteri, alpolgármesteri, jegyzői, aljegyzői, főosztályvezetői, főosztályvezető-helyettesi engedély alapján léphetnek be.
 • Az ügyfélfogadás bővítésével megszűnik a nyomtatványok portán történő osztása, azokat az ügyfelek az ügyintézőktől vehetik át az ügyfélfogadó térben.

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában