közlekedés

2021.06.15. 13:12

Sok bérletes eljárta a parkolóhely-keringőt az ingyenes időszakban

Mindenkinek felhívták a figyelmét a díjmentességre.

A fizetős övezetben kedvezményesen vehetnek parkolóbérletet az állandó lakcímmel rendelkezők Debrecenben: kétezerért negyedévre, négyezerért hat hónapra, hatezer forintért pedig egész évre biztosíthatják a várakozóhelyeiket. Ezt a rendet zavarta meg a koronavírus-járvány miatt elrendelt ingyenes parkolási lehetőség. Sokaknak okozott bosszúságot, hogy hiába fizették ki januárban a bérletet, sosem voltak üres helyek. A hoppon maradt autósoknak nem jár vissza a pénzük, hiába szorították ki őket az ingyenes lehetőséget kihasználók. – Nem kellett fizetni november 4-től május 25-ig, azoknak, akik ennek ellenére is kifizették a bérletet, a vásárlás során felhívták a figyelmüket a díjmentességre – tájékoztatta lapunkat a DV Parking, hozzátéve, május 25-e óta már fizetni kell a parkolásért. – Kedvezményes lakossági bérlet vásárlása során rendelet határozza meg azt, hogy mely területeken érvényes az értékszelvény. A szabályozás több lehetőséget ad az autósnak a bejelentett lakcím környezetében a várakozásra, így akkor is tud parkolni, ha éppen beruházási munkák folynak a környéken – tették hozzá.

Fejetlenség volt

Nem csak azok bosszankodtak, akik lakóhelyük közelében nem tudtak várakozni, a belvárosban sem volt jobb a helyzet. – Amíg ingyenes volt, szinte lehetetlen volt helyet találni. Sokan nem tartották be a KRESZ-szabályokat sem, volt, aki a bejáratnál állt meg – panaszolta Miskolczi Norbert (borítóképünkön). Kóti Sándor viszont kifejezetten örült annak, hogy nem kellett fizetnie a várakozásért, majd nyugtázta: nincs olyan döntés, ami mindenkinek tetszik.

Kóti Sándor | Fotó: Kiss Annamarie

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában