Segítségnyújtás

2021.06.30. 15:09

Online lelki tanácsadó felületet indít a debreceni Forrás egyesület

A cél a lelki egészség megőrzése.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Online lelki tanácsadó felületet indít július 1-től a debreceni Forrás Lelki Segítők Egyesülete – közölte a szervezet elnöke az MTI-vel. Berényi András közleménye szerint a FOLT – Forrás Online Lelki Tanácsadás nevű felület egy korábbi pályázat folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériuma tízmillió forintos támogatásával valósul meg.

Célja a gyerekek, serdülők, hozzátartozóik és segítőik lelki egészségének megőrzése, online segítő szolgáltatás kialakítása a mentális problémák jelentkezésekor, különös tekintettel a koronavírus-járvány miatt megjelent újabb pszichés gondokra.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a fiatalok segítése pszichés és addikciós problémáikban egyre inkább az online tér felé tolódik. A koronavírus-járvány felerősítette ezt a folyamatot és igényt – tudatta az elnök.

– Ezt a szükségletet felismerve határozta el az egyesület, hogy komplex, online szolgáltatást hoz létre, amely a fiatalok, illetve hozzátartozóik, segítőik számára a lelki és életvezetési problémáikban nyújt segítséget a virtuális térben képzett és tapasztalt mentálhigiéniás és szociális szakemberek segítségével – közölte Berényi András.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában