beruházás

2021.06.22. 11:34

Mintegy 360 millió forintból újulhat meg a Csárda utca és a Felsőpércsi út

A Fidesz-KDNP frakció kezdeményezésére 2012-ben elindított kertségi fejlesztési program idei költségvetése 6,1 milliárd forint, ennek legnagyobb szelete az útépítési csomag, amelyre 1,7 milliárdot fordítanak.

Fotó: Kiss Annamarie

– A közelmúltban az Agrárminisztérium kiírt egy vidékfejlesztési programtámogatási lehetőséget, amely a külterületi közutak fejlesztését támogatja, a cívisvárosi is benyújtja pályázatát – fogalmazott Papp Viktor frakcióvezető a városvezetés keddi sajtótájékoztatóján. Kiemelte, a Csárda utcát és a Felsőpércsi utat újítanák meg 357,5 millió forintból, az összeg nagy részét, 300 millió forintot pályázati forrásból fedeznének.

Stratégiai sorrend

A Csárda utca egy 300 méteres szakasza már megújult, ezt most meghosszabbítanák egy kétszer ekkora szakasszal. A Felsőpércsi út 434 méter hosszan újulna meg. Mindkét területen szilárburkolat-kiépítést és csapadékrendszer elvezetését terveznek, a Csárda utcán pedig a szennyvízhálózat csatornarendszerét is elkezdenék kiépíteni.

– Debrecen külterületi részeinek aránya olyannyira jelentős, hogy pályázhat a vidékfejlesztési tárca kiírására – erre már Pósán László országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet. Mint említette, reméli, minél hamarabb megvalósulnak a tervek, hiszen a kertvárosi lakók életminőségének javítása a kiemelten fontos.

Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő is felszólalt a sajtótájékoztatón. Elmondta: először a „gerincutcákat” kell felújítani, aztán a beléjük torkolló mellékutakat. – Bízunk benne, hogy a közgyűlés megerősíti a városvezetőség szándékát, és az év második felében már elindulhat a beruházás – tette hozzá bezárólag.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában