óriási segítség

2021.06.23. 10:13

Megyénkben is nagy szükség van a nyári gyermekfelügyeletre

A táborok is nagy segítséget nyújtanak a szülőknek a gyermekek tartalmas nyári elfoglaltságában.

Pillanatkép egy múlt évi Erzsébet-táborból. Ezekben a táborokban a játéké a főszerep | Fotó: MW-archív

Fotó: Dr. Nagy Szilvia

A családok helyzetének segítése és a tanulók felzárkóztatása érdekében, a vakáció első két hetében az iskolák 1–8. évfolyamain a szülők igénye szerint meg kell szervezni a gyermekfelügyeletet.

– A jogszabály rendelkezése szerint az intézményeknek igény esetén, június 29-ig kell biztosítani a gyermekfelügyeletet, ezt követően augusztus 19-ig a város szervezi meg azt. A felügyeletet a Debreceni Tankerületi Központ valamennyi debreceni iskolájában igényelték, a vidékiek közül pedig csak Nyírmártonfalván kérték a szülők – tudatta lapunkkal Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató. Múlt szerdán a debreceni intézményekben 762, Nyírmártonfalván öt gyermek volt felügyelet alatt. Ezt a szülők jellemzően az első héten igénylik, majd a táborok miatt csökken a gyermekek száma az iskolákban.

Közösségi élmények

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ által fenntartott iskolák közül 16-ban, összesen 122 tanuló esetében van igény a nyári ügyeletre. – A gyermekfelügyeleten kívül a nyár folyamán 107 turnusban, 3 ezer 604 tanuló bevonásával tervezzük a Napközi Erzsébet-táborokat. A Csodaszarvas programban pedig összesen 960 tanuló táborozhat, ezért az ügyeletre jelentkezők létszáma alacsonyabb volt – ezt már Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója mondta.

Pillanatkép egy múlt évi Erzsébet-táborból. Ezekben a táborokban a játéké a főszerep | Fotó: MW-archív

Tóth Lajos Árpád, a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ igazgatójának tájékoztatásából kiderült, hogy az általuk fenntartott intézmények közül 15 iskolában közel 200, többségében alsó tagozatos tanuló számára kértek felügyeletet a szülők. A gyermekeknek az iskolák változatos programokat szerveznek, amelyek között van kézműves-, sportfoglalkozást, múzeumlátogatást, valamint egyéb, játékos felzárkózást, tehetségfejlesztést biztosító kreatív időtöltés is. – Ebben az időszakban a Csodaszarvas programon belül napközis és bentlakásos táborokban a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ mintegy 2 ezer 600 tanulója pihenheti ki a tanév fáradalmait, pótolhatja az online oktatás miatt elmaradt közösségi élményeket – tájékoztatott a tankerületi igazgató.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában