Közlekedés

2021.06.10. 10:34

Katonai konvojokra kell számítani a megyében

A megszokottnál nagyobb katonai gépjárműforgalomra kell számítani.

20200317 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Vonul a katonai konvoj az autópályán. A képen: BTR–80 páncélozott szállító harcjármű

Fotó: illusztráció / MW-archív

Katonai járművek közlekedése miatt lassulhat a forgalom csütörtökön, pénteken és szombaton az ország több pontján, a Defender Europe 21 nemzetközi gyakorlatsorozat végeztével – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön az MTI-t.

A technikai eszközök „visszacsoportosítása” miatt a megszokottnál nagyobb katonai gépjárműforgalomra kell számítani június 10-én az Újmajor bázis – 8-as út – M7-es autópálya – 62-es út – M6-os autópálya – M8-as autóút – 51-es és 52-es út – M5-ös autópálya – M43-as autóút – 47-es út – Hódmezővásárhely útvonalon.

Június 11-én és 12-én pedig az Újmajor – Veszprém északi körút – 8-as út – 72-es út – 710-es út – 71-es út – M7-es autópálya – M0-s autóút – M31-es autópálya – M3-as autópálya – M35-ös autópálya – Debrecen útvonalon. Valamint az Újmajor – Veszprém északi körút – 8-as út – 72-es út – 710-es út – 71-es út – M7-es autópálya – M0-s autóút – M31-es autópálya – M3-as autópálya – M35-ös autópálya – 4-es út – Hajdúhadház, Kossuth utca – Hajdúhadház, Bocskai tér – Hajdúhadház, Hunyadi út útvonalon.

Arra kérik a járművezetőket, hogy a szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlopban közlekedő járművek közé civil gépjármű nem hajthat be – hívták fel a figyelmet.

A Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában