vágynak a vakációra

2021.06.18. 13:42

Egyre nagyobb igény van a tanulók nyári felügyeletére, a szervezett táborok száma emelkedik

Idén nyáron is több tábort szerveznek a Berettyóújfalui Tankerületi Központ illetékességi területén működő intézményekben.

Hosszú időt töltöttek társaik nélkül, így most jobban vágynak a táborokba a gyerekek | Fotó: MW-archív

Fotó: Imre György

Az elmúlt tanév is rendhagyó módon telt a koronavírus-járvány miatt: a tanórák több hónapig a digitális térbe kényszerültek, a gyerekek pedig mindössze virtuális arcokat láthattak az osztályközösség tagjaiból. Ezek után nem csoda, ha nem vágynak az otthon, egyedül töltött vakációra a nebulók, helyette az izgalmakat ígérő nyári táborokban töltenék a pihenésre kiadott szünetet.

Hosszú időt töltöttek társaik nélkül, így most jobban vágynak a táborokba a gyerekek | Fotó: MW-archív

Összekovácsolja őket

A tankerületi központ képviselői a szülők alapvető igényét illetően úgy nyilatkoztak: nem változott az elmúlt években. – Elvárás a minden szempontból biztonságos, élményekkel tarkított táborok szervezése, ahol a gyerekek jól érzik magukat, közösségben lehetnek és játszva tanulhatnak, fejlődhetnek, hasznosan eltölthetik a szabadidejüket. A koronavírus-járvány ezt az elvárást azzal fokozta, hogy az egészségügyi-higiéniai elvárások még inkább előtérbe kerültek, az étkeztetésben az egészséges és változatos menüket várják el a résztvevők. Nagy könnyebbséget jelentenek a táborok a szülőknek, hiszen a gyermekük nyári felügyeletének biztosítása számukra komoly gondot okoz, amelyen segít a táborok széles választéka – közölték, hozzátéve, a tapasztalatuk arról árulkodik, hogy a jelen helyzetben a pedagógusok még inkább szívesen vállalnak többletfeladatokat a nyár során. – Örömmel vesznek részt a táboroztatásban a tanárok. A szabadidő hasznos és értékes eltöltése mellett a pedagógusok felismerték, hogy a táborokban lehetőség nyílik a tanulók alaposabb megismerésére, az iskolai közösség összekovácsolására, közös élmények biztosítására – fűzték hozzá.

Több ezer gyereknek

– Összesen 960 tanuló táborozhat „Csodaszarvas – hagyomány és nomád kaland a Berettyóújfalui Tankerületi Központ intézményeiben” című pályázaton belül, ebből 800 fő napközis táborban vesz részt 22 helyszínen, 160 fő pedig bentlakásos táborban a Balatonnál. A napközis tábort két turnusban szervezzük meg. Az első hét június 21-től 25-ig, míg a második hét június 28-tól július 2-ig tart. A bentlakásos tábort szintén két turnusban rendezzük meg. Ezenkívül az Erzsébet-táborokra is nagy igény mutatkozik. Húsz jelentkezést adtak be a nyár folyamán tartó Nyári Élménytáborokba 1–8. évfolyamos tanulókkal az iskolák a zánkai és a fonyódligeti helyszínekre. Sikeres jelentkezés esetén ezekben a táborokban a Berettyóújfalui Tankerületi Központ által fenntartott iskolákból összesen 735 diák vehet majd részt. A Napközi Erzsébet-táborokat több mint száz turnusban, összesen 3604 tanuló bevonásával tervezzük. Az ötnapos turnusok június 21-i héttől kezdődően indulhatnak – tudatták.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában