a polgármester tájékoztatott

2021.06.03. 10:18

Bocskaikert: nő a lakosság, épül a falu

Számos utcát aszfaltoznak le a közeljövőben, víztornyot is kapna a település.

Fotós: Kovacs Peter

A dinamikusan növekvő lakosságszám miatt Bocskaikert önkormányzatának muszáj volt beavatkoznia a település építési szabályzatába.

Szőllős Sándor | Fotó: Napló-archív

– Belterületünkön közel ezer ingatlanépítésre alkalmas telek van, amelyeknek az egyharmada sokáig nem volt beépítve. Mivel az elmúlt időszakban rendkívül sokan kezdtek építkezni a településen, az önkormányzatunk kénytelen volt módosítani a helyi építési szabályzatot. Erre azért volt szükség, hogy megakadályozzuk a túlzsúfoltságot, és élhető maradjon a településünk – tájékoztatott Szőllős Sándor polgármester. Elmondta, nincs ok az aggodalomra, ugyanis vannak még olyan területek, amelyeket igény szerint be lehet építeni. – Elég intenzív mozgás tapasztalható a Bocskaikerthez tartozó Monostordűlőben is, amelyre a közelben lévő Pallag dinamikus növekedése is jótékony hatással van. Ennek a területnek egy hátránya van: olyan alapszolgáltatások hiányoznak, mint a víz, csatorna és elektromos áram. Egyeztettem már arról a közművekkel, hogy a nagyarányú lakosságnövekedés miatt hogyan tervezik a kapacitásukat növelni, és kértem, hogy megfelelően, komfortosan szolgálják ki az emberek igényeit – hangsúlyozta.

A Bocskaikerti Polgármesteri Hivatalt is nemrégiben újították fel | Fotó: Napló-archív

Sok az autó

A település növekedése a közlekedésre is hatással van, ugyanis a négyezres lélekszám mellé csaknem kétezer gépjármű is társul. – Folyamatos problémát jelent, hogy az utcákat anno nem szabályozták megfelelően – mondta a polgármester. Mint megtudtuk ez azért is nehézség, mert az utak többsége még aszfaltozásra vár, ám a keskeny utcák miatt ezt az átlagnál sokkal körülményesebb előkészíteni és kivitelezni is. – A mintegy 35 belterületi utcánkból körülbelül 10 van jelenleg leaszfaltozva, ezen is szeretnénk mielőbb változtatni, és szeretnénk járdákat is kialakítani – tette hozzá.

Amellett, hogy a meglévő hiányosságokat is javítja az önkormányzat, számos fejlesztés érkezik a településre. – A közeljövőben szeretnénk, ha Bocskaikertben épülne egy víztorony, és kiépítenének egy nyomásfokozó berendezést is, hogy ezzel is azt a szolgáltatásminőséget tudjuk nyújtani, amelyet a lakosság igényel – hangsúlyozta Szőllős Sándor. – Azt tapasztaljuk, hogy a lakosság értékeli a fejlesztéseket, de sokan fogalmaznak meg igényt a még meglévő hiányosságok pótlására is – tette hozzá.

DKE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában