nehézkes közlekedés

2021.06.29. 08:09

Árok tátong a vámospércsi főutcán

Várhatóan napokon belül megkezdődik a gödör környezetében a munkavégzés.

Fotó: Kiss Annamarie

A városon áthaladó 48-as főút felújításával összefüggésben kiásott munkagödörről van szó, amely mintegy 150 méter hosszan éktelenkedik hetek óta Vámospércs főutcáján a Nyírábrány felől vezető oldalon. A forgalmat váltakozó irányban jelzőlámpa irányítja.

A haladási sávtól korláttal elválasztott munkaterületen hetek óta nem végeznek semmilyen munkát. A főút alépítményének cseréje miatt hetekkel ezelőtt 70-80 centiméter mélységben kiásták a földet, majd ezt követően az útépítők levonultak a területről, hátrahagyva a gödröt, az egyirányú forgalmat. A helybeliek tudni vélik, hogy az alvállalkozó lelépett, ezt papírra vetette valaki, és ott hagyta a jelzőlámpa előtti egyik homokkupacon. Mások úgy tudják, hogy a beruházónak, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek (NIF) a közművek felújítása is feladata lenne az említett szakaszon. Ezzel a pluszkiadással a tervezéskor nem számoltak, így most keresik a probléma megoldásának lehetőségét.

Hetek óta ez a helyzet, már a gaz is felverte a majdani kövesút helyén tátongó árok alját | Fotó: Kiss Annamarie

Nem megfelelő mélységű

A NIF-nek mindkét verziót elküldtük abban a levélben, amelyben tájékoztattuk a társaságot az abbamaradt munka, a gödör, a balesetveszély és a hosszabb menetidő miatt a Napló nyilvánosságához forduló vámospércsiek, autósok panaszáról. Ugyanakkor kértük, tudassák, hogy ott miért nem folytatják a munkát, és mikorra várható az útszakasz építésének folytatása, befejezése.

A NIF levélben válaszolt „a Vámospércs belterületén lévő, Debreceni Vízmű Zrt. közműhálózatát érintő nyitott munkagödrök kapcsán”. Leírták, a 48-as főút fejlesztését végző kivitelező (konzorcium) a hatályos szerződése szerint végzi a feladatát, jelenleg is több helyen folyik a kivitelezés. Vámospércs belterületén, a tárgyi szakasz félpályás bontási munkálatai során vált ismertté a kivitelező részére, hogy az ivóvíz házi bekötések állapota és mélysége nem megfelelő, ezért azok kiváltása szükséges. A közműszolgáltatóval történt egyeztetések alapján várhatóan rövid időn belül (tervezetten június végén vagy július elején) megkezdődik a nyitott munkagödrök környezetében a munkavégzés. A kérdéses szakaszon lévő ivóvízkiváltási munka nincs hatással a 48-as főút fejlesztési beruházás befejezésére, a teljes projekt befejezési határideje várhatóan 2022. március.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában