küldöttgyűlés

2021.06.29. 19:18

A Vöröskereszt a járvány idején is segített az életek megmentésében

Tisztújító küldöttgyűlést és Vöröskereszt-világnapi megemlékezést tartott a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei szervezete.

Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Megyei tisztújító küldöttgyűlése

Fotó: Kovács Péter

– Véradókra és vérre mindig szükség van – jelentette ki dr. Lakatos Zoltán, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke a keddi rendezvényen, majd a szervezet minden munkatársának és önkéntesének megköszönte azt az alázatos munkát, amit az elmúlt négy esztendőben végeztek. Kiemelte, a mai világban egyre nehezebb meggyőzni az embereket: segítsünk azon, aki rászorul, ennek ellenére a Vöröskereszt elhivatott „hadserege” eddig minden helyzetben helyt állt.

Dr. Lakatos Zoltán | Fotó: Kovács Péter

– A járvány időszaka megmutatta, amikor nagy baj van, a Vöröskereszt akkor is stabil lábakon áll és segít az emberéletek megmentésében. Munkatársai, önkéntesei mindig a frontvonalban harcolnak – erre már Bulcsu László, Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának alelnöke emlékeztette az egybegyűlteket.

Bulcsu László | Fotó: Kovács Péter

A rendezvényen a szervezet 9 megyei vezetőségi tagot szavazott meg, 11 országos küldöttet, valamint 5 ifjúsági vezetőségi tagot és 3 megyei felügyelő bizottsági tagot is választottak a résztvevők.

Fotó: Kovács Péter

A szavazások után a Vöröskereszt-világnapi megemlékezésen ünnepi köszöntőt mondott Oláh Miklós területi alelnök, majd átadta a 2020-as, illetve 2019-es év elismeréseit is, utóbbiakat ugyanis a járványhelyzet miatt nem tudták az adott évben átadni.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában