Civilek

2021.06.20. 15:30

A támogatás után a felpörgetés következik

A civil közösségek újraindítása is kiemelt célja a kormányzati stratégiának.

Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a napokban a Naplónak összegezte a járvány időszakában tevékenykedő civil közösségek munkáját.

– Azt a civil összefogást, mely Hajdú-Bihar megyében is kiemelkedően jellemző volt, többek között a miniszterelnökség civil államtitkárságának tizenkilenc megyei irodája és fővárosi székhelye segítette. Azt a feladatot jelöltük ki nekik, hogy a lehető legszélesebb körben segítsék a helyi civil közösségeket és magánszemélyeket, hogy mindent, amire szükségük lehet akár a maszkvarrással, betegszállítással vagy ételkiszállítással kapcsolatban, folyamatosan biztosítsák – tájékoztatott a politikus.

– Amit tudtunk, megtettünk a helyi civil szervezetek és magánemberek megsegítésére – utalt az elmúlt csaknem másfél év kihívásaira, majd hozzáfűzte: büszke ezekre az emberekre, közösségekre.

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár | Fotó: Molnár Péter

Jó pár hétig eltarthat

Szalay-Bobrovniczky Vince a következő időszakról szólva elmondta, hogy kedden ült össze először a Novák Katalin által életre hívott operatív törzs az ország újraindításával kapcsolatban. – Ott is fontos döntéseket hozunk arról, hogy hogyan tudjuk felpörgetni a civil életet, ami várhatóan jó pár hétig eltart majd – tudatta. A helyettes államtitkár a Pásti utcai zsinagógában bemutatott új turisztikai applikáció kapcsán érkezett Debrecenbe, így először a Debreceni Zsidó Hitközség és a debreceni zsidó lakosság által létrehozott és gondozott kulturális örökség jelentőségéről beszélt.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában