kétórás produkció

2021.06.27. 19:43

A flashmob után edzőtáborokba vonultak a Piruett Tánc Stúdió tehetségei

Már nagyon várják, hogy újra színpadra léphessenek.

A Piruett Tánc Stúdió tehetséges táncosai gőzerővel készülnek az idei fellépéseikre | Fotó: Simonyi Kitty-archív

Végre ismét találkozhattak a debreceni táncosok, ugyanis a Piruett Tánc Stúdió ifjú tehetségei június 12-én összegyűltek a Baltazár Dezső téren, hogy megajándékozzák a szüleiket, illetve a járókelőket egy kétórás produkcióval. Simonyi Kitty táncpedagógus, az egyesület vezetője megosztotta a Naplóval: a gyerekek már nagyon várták, hogy újra együtt lehessenek; igaz, az újranyitás után megkezdték a próbákat, de csak az órák előtt, a csoportváltásoknál tudtak a táncosok néhány percre összefutni.

A Piruett Tánc Stúdió tehetséges táncosai gőzerővel készülnek az idei fellépéseikre | Fotó: Simonyi Kitty-archív

Mindenki együtt

Ezért is szerették volna – ha már az évzáró gála elmaradt – egy olyan műsorral zárni a tanévet, ahol a csaknem kétszáz táncos, valamint azok családtagjai egyszerre jelen tudnak lenni. – Számunkra sem volt egyszerű a pandémiás időszak, de mindent megtettünk, hogy ösztönözzük a tagokat. Folytatódtak a munkák, igyekeztünk inspirálni egymást, majd az elmúlt hetekben, az online próbák után fellélegezhettünk, és gőzerővel elkezdtünk készülni az idei fellépéseinkre, valamint a versenyekre – mondta.

A táncnál is jobban hiányzott

Mint megtudtuk, a táncnál is jobban hiányzott a gyerekeknek a közösség, valamint a pedagógusok személye, hiszen mozogni otthon is tudtak, akár a képernyő előtt, viszont személyes találkozásokra nem volt lehetőség. – Futnak a nyári edzőtáboraink, most ez az elsődleges, de már lelkesen várjuk a közelgő megmérettetéseket, bajnokságokat és a színpadi fellépéseket. Idén is ott leszünk számos helyi rendezvényen, többek között a Campus Fesztiválon és a Debreceni Virágkarneválon – fogalmazott.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában