eddig 70-nél is több állat érintett

2021.05.21. 13:29

Több kutya is hátsó végtagi bénulásban szenved Hajdú-Biharban, egyelőre nem tudják, mi okozhatja

Eddig 8 megyei településen, több mint 70 kutyánál tapasztalták a gazdák a kétségbeejtő jelenséget.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

„A tünetek kiváltó okát még nem tudjuk, de felettébb gyanús, hogy mindegyik kutya nyers csirkét kapott enni a tünetek megjelenését megelőző napon”

– írja közösségi oldalán az Állatvédőrség. A különös, aggasztó esetet eddig többek között debreceni, hajdúböszörményi, berettyóújfalui, hajdúsámsoni, hosszúpályi, valamit felsőjózsai gazdák jelentették. Arra kérik a kutyatulajdonosokat, ha ilyen esetet tapasztalnak, feltétlenül jelezzék nekik. Közösségi felületükön egy gazdi saját felvételét is " target="_blank" rel="noopener noreferrer">megosztották, ami a 0. napon készült kedvencéről, amikor a kutya még csak sántikált, és étvágytalansága is aggasztó volt. Ezeket a tüneteket követi a teljes hátsó rész bénulása. Az Állatvédőrség a Naplót arról tájékoztatta,

nagy erőkkel próbálják kideríteni, mi állhat a háttérben, és már megtették a szükséges lépéseket az ügyben, várhatóan jövő hét elején tudnak több részletet elárulni lapunknak.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában