hírmorzsák

2021.05.04. 08:30

Stabilan áll a tévétorony, szélesebb, simább lesz az aszfalt Esztáron

Stabilan áll az esztári tévétorony

Televíziókból, monitorokból összerakott torony különös látványa fogadja az arra járót a kastély szomszédságában. Mint megtudtuk, ez az esztári tévétorony, ami még a két évvel ezelőtti Lecsó Fesztiválról maradt ott. Ez így is marad, ameddig bírja, hiszen jók az alapok és statikailag jól megépült.

Fotó: Kovács Péter

Szélesebb, simább lesz az aszfalt

A Felszabadulás utca szilárd burkolatának újítását, szélesítését, erősítését, valamint mindkét oldalán egy-egy méter szélességben padka építését tervezi közel 400 méter hosszúságban a település önkormányzata. A közel 20 millió forint értékű beruházás finanszírozására támogatás igénylő pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Programban. A felszabadulás utca gyűjtőút a faluban, a Berettyóújfalu-Pocsaj közútról ezen keresztül érkezik be a forgalom Esztár központjába, ahol a közintézmények mellett vállalkozások is működnek.

Szolgálati lakás és új munkahely

Egy korábban megvásárolt ingatlan felújítására, szolgálati lakássá alakítására nyújt be pályázatot az esztári települési önkormányzat. Sok a faluba bejáró pedagógus, tisztségviselő, és egyre inkább mutatkozik az igény egy kulturált, komfortos szolgálati lakásra. Ugyancsak pályázatot ad be az önkormányzat közművelődési munkatárs foglalkoztatása finanszírozására. Szeretnék, ha a most is meglévő foglalkoztatási forma szeptemberben folytatódna.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában