fontos információk

2021.05.07. 15:58

Pótlóbuszok, nem közlekedő vonatok, pályafelújítások a MÁV-nál

Mutatjuk azokat a változásokat, amelyek érintik a közlekedést.

20210203 Budapest Kelenföld pályaudvar fotó: Keresztesi Balázs KB Metropol

Fotó: MW-archív

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon május 3-tól augusztus 29-ig a vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek valamennyi vonat helyett. A 407-es és a 406-os számú Corona InterCity vonatpár – Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány érintésével – kerülő úton közlekedik. A koronavírus-járványhelyzet miatt a 367-es és 366-os számú Hargita, a 143-as és 144-es számú Transilvania IC, továbbá a 369, 365, 364, 368-as számú nemzetközi vonatok nem közlekednek – olvasható a MÁV közleményében.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő a Püspökladány–Berettyóújfalu szakaszon új vasúti pályát épít ki korszerűbb sínek és vasbetonaljak felhasználásával. A vasúti átjárókat kényelmes, biztonságos áthaladást biztosító burkolattal korszerűsítik. Báránd, Sáp és Berettyóújfalu állomáson az új vágányok mellett magasperonok készülnek az esélyegyenlőség biztosításával, megfelelő vakvezető közlekedési utakkal. Peronbútorokat és esőbeállókat helyeznek el. A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon elkezdik a vasútvillamosítást, felsővezetéki oszlopok beállítását, a vezetékek szerelését. A Keleti-főcsatornán felújítják az acélszerkezetű hidat.

A Debrecen–Füzesabony vonalon október 28-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Tócóvölgy és Balmazújváros közötti pályafelújítás miatt. Debrecen és Balmazújváros, illetve egy-egy délutáni vonat esetében pedig Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában